Ce șanse de angajare sunt pentru românii din Diaspora care revin în țară? Rareș Bogdan: „Toți vor face performanță!”

Rareș Bogdan a declarat, în exclusivitate pentru StiriDiaspora.ro, faptul că românii care se vor întoarce din Diaspora vor face performanță în România în domeniul muncii. Europarlamentarul a susținut faptul că cei care revin vor fi „extrem de buni” și că totul ține de „încredere”.

Ce șanse de angajare sunt pentru românii din Diaspora care revin în țară în această pandemie?”, a fost întrebarea adresată europarlamentarului.

„Orice cetățean român care a lucrat și a făcut performanță, pentru că cei care lucrează în Spania, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, principalele țări care au absorbit forță de muncă din România, și care au lucrat de la nivel de hoteluri, la restaurante, de la construcții la agricultură, și multe alte servicii, oricare dintre ei vor fi extrem de buni în România. Toți în România vor face performanță!

E o problemă de a înțelege pe de o parte pe frații noștri din Diaspora că pot să-și ceară drepturile că astăzi un meșter, un tinichigiu, un vopsitor nu câștigă cu nimic mai puțini bani în Europa decât câștigă la firmele de construcții din România. Vă asigur că orice firmă mare de construcții din România plătește angajații ca cele din Europa. Totul este de încredere.

Îmi amintesc cu durere momentul „sparanghelul” când în plină pandemie frații noștri care au plecat din dorința de a face un ban pentru copilașii lor au fost nevoiți să meargă în Germania, apoi ceilalți la îngrijire bătrâni în Austria. Oamenii au plecat pe niște promisiuni, iar în 70% din cazuri nu au fost respectate! Este clar că Ministerul Muncii trebuie să fie cu ochii pe angajatori. O parte din vină este a intermediarilor”, a spus Rareș Bogdan la interviurile StiriDiaspora.ro.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *