Ce se întâmplă cu dosarele de pensie ale românilor. Din fericire, vești bune

Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă la acest moment cu dosarele de pensie ale românilor. Potrivit Ralucăi Turcan, până acum au fost digitalizate peste 1 milion de dosare de pensii. Este o cifră importantă care arată că procesul decurge bine și sunt șanse mari să se finalizeze cu succes la data stabilită de către Ministerul Muncii.

Câte dosare de pensii au fost digitalizate

Potrivit spuselor Ralucăi Turcan, în mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajații care făceau acest lucru suplimentar față de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.

A fost o medie de procesare de 26.000 de dosare pe zi și astfel s-a ajuns la un număr de 1.030.000 de dosare de pensii digitalizate până la acest moment

Procesul de digitalizare a dosarelor de pensie din România este programat să se încheie la finalul anului 2022, iar imediat după asta va începe recalcularea tuturor pensiilor.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare într-un ritm alert, casele de pensii din țară au solicitat mai mult personal. Au fost angajați 1000 de oameni, dintre care 800 cu studii superioare și 200 cu studii medii. Aceștia se ocupă de evaluarea și digitalizarea tuturor dosarelor de pensie din România.

Din 2022 se majorează pensiile pentru români

Este vestea mult așteptată de către toți pensionarii din România. De la 1 ianuarie 2021, pensiile vor fi majorate cu un procent de 6%. Tot de la începutul anului viitor vor crește și alocațiile pentru copii, iar autoritățile vorbesc și despre majorarea salariului minim pe economie.

Sunt creșteri așteptate de către toți românii. Oficialii promit că vor găsi o formulă prin care pensiile și alocațiile să fie mărite în fiecare an cu același procent. Florin Cîțu spunea în urmă cu câteva săptămâni că românii ar trebui să se obișnuiască cu aceste creșteri, care vor avea loc la începutul fiecărui an, de acum înainte. Tot el a precizat că aceste creșteri nu vor fi folosite ca instrument politic.

laur