Ce se întâmplă cu pensiile românilor în ianuarie. CNPP a făcut anunțul mult așteptat

Casa Naţională de Pensii Publice a anunțat că nu există întârzieri în ceea ce priveşte plata pensiilor aferente lunii ianuarie. Zeci de mii de români pot sta, acum, liniștiți.

În ultimele zile, au apărut zvonuri potrivit cărora ar fi anumite probleme cu plata pensiilor în luna ianuarie, mulți români fiind îngrijorați, mai ales că sunt la limită cu banii după Sărbători. Casa Naţională de Pensii Publice le-a transmis, însă, că situația este sub control.

Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română, dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare.

Cu privire la pensiile speciale acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie.

Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari”, este anunţul făcut de Casa Naţională de Pensii Publice.

Plata pensiilor românilor, dată peste cap de vacanța de Revelion
Plata pensiilor în ianuarie a fost făcută cu o întârziele de câteva zile, dar există o explicație. De regulă, românii primesc banii la domiciliu în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Programul a fost, însă, dat peste cap din cauza vacanței de Revelion.

1 şi 2 ianuarie au fost zile libere, 3 ianuarie a fost duminică, astfel că românii și-au putut încasa pensiile abia de luni, 4 ianuarie.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *