Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu timp de o lună

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai folosite ingrediente care se găsesc în casa fiecărui român. Accesibil și ca preț, acesta face minuni nu doar în bucătărie. Puțini știu cât de benefic poate fi și pentru păr!

În ultimii ani, popularitatea bicarbonatului de sodiu a crescut în fiecare zi. Specialiștii îi descoperă noi întrebuințări acestui ingredient minune, nelipsit din bucătăria oricărei gospodine.

Bicarbonatul de sodiu este de folos și când vine vorba de curățenie, dar poate fi folosit cu mare success și în rutina zilnică de îngrijire a oricărei femei!

Este un remediu esențial pentru îndepărtarea petelor, ameliorarea simptomelor gripei și chiar și în rețeta de șampon, care elimină treptat mătreața și îi conferă părului un aspect plăcut și îngrijit!

De altfel, este mult mai sănătos pentru părul capilar decât brandurile scumpe de șampon. Firul de păr va arăta mult mai sănătos, dacă se va folosi următoarea rețetă de șampon.

Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu timp de o lună

Specialiştii au descoperit că bicarbonatul are proprietăţi care sunt benefice pentru păr, dacă îl combini cu un șampon obișnuit. Acesta curăţă în profunzime de reziduurile de şampon şi balsam, lăsând părul mult mai strălucitor şi mai sănătos, după doar câteva aplicări.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu te poate scăpa și de mătreață, în cazul în care această problemă îți dă bătăi de cap.

Reţeta de şampon cu bicarbonat de sodiu

Pentru a obține șamponul cu bicarbonat de sodiu trebuie urmăriți următorii pași:

Se amestecă o parte de bicarbonat cu trei părţi de apă într-o sticlă şi agită recipientul.Se pot ajusta cantităţile în funcţie de lungimea părului. De exemplu, în cazul în care ai părul lung până la umeri poţi să pui 2 sau 3 linguri de bicarbonat şi trei părţi de apă. Aplică amestecul obţinut pe părul uscat sau umed, cum îţi este la îndemână.

laur