Ce se va întâmpla cu românii care vor refuza să se vaccineze anti COVID.

Persoanele care refuză vaccinarea nu vor fi discriminate în România de autorități, consideră Raed Arafat, dar s-ar putea confrunta cu anumite restricții în străinătate.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo, arată Agerpres.
„Nu înseamnă (vaccinarea n.r.) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună ‘poţi să vii dacă eşti vaccinat’. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU, sâmbătă seara,
Raed Arafat a mai adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el iar că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *