Ce sunt blestemele si cum sa-ti dai seama daca ai fost blestemat

Blestemul indreptat catre acesti oameni poate fi considerat tot o forma de razbunare. Cea mai neortodoxa dintre toate. Sa aflam, in cele ce urmeaza, ce se intampla cand blestemi sau esti blestemat.

Exista blesteme?

Asa cum aflam de pe site-ul crestinortodox.ro, de existenta blestemului nu trebuie nicidecum sa ne indoim. El exista din simplul motiv ca exista rugaciuni pentru indepartarea lui. Cu toti am fost martorii unor evenimente mai putin placute, cum sunt inmormantarile, si ne amintim cu siguranta de rugaciunea pe care o rosteste preotul in astfel de momente: si daca a cazut robul tau sub blestemul tatalui sau, al maicii sale sau sub blestemul sau… iarta-l pe acesta prin mine…’

– sa bei apa sfintita la fiecare sarbatoare;
– sa porti un ban de argint in buzunar;
– sa-ti pui sare sfintita in incaltaminte;
– sa te inconjori de plante care tin la distanta energiile negative;
– sa nu primesti niciodata batiste in dar pentru ca acestea sunt cele mai uzuale obiecte purtatoare de vraji;
– sa tii un cutit tamaiat la piciorul patului.

Cum scapi de blesteme

Cea mai sigura cale spre a indeparta un blestem care s-a abatut asupra ta este sa te apropii de cele sfinte si sa ceri ajutorul preotului. Devenind un bun crestin nu faci decat sa indepartezi diavolul de tine si prin aceasta si blestemul care s-a abatut asupra ta, caci, dupa cum ne putem da seama, blestemul are origini diavolesti. Totodata, preotul iti va citi o serie de rugaciuni specifice.

Tu te temi de blesteme? Ai fost vreodata victima acestora?

laur