Ce sunt haitele de câini albaştri care au început să apară pe străzi şi unde pot fi văzuţi

Câinii vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor au început să sperie oamenii. Imaginile cu aceste patrupede au fost viralizate pe net şi nu este vorba despre Photoshop.

Unde trăiesc câinii albaştri?

Câinii există cu adevărat în Rusia. Au fost văzuţi plimbându-se prin zăpadă în oraşul Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova. Subiectul a stârnit vâlvă printre ruşi, care au început imediat să studieze cazul. În primă fază, s-au gândit că de vină ar fi o anomalie genetică, dar adevărul e altul.

Aşa cum putea fi intuit, patrupedele au fost expuse unui nivel periculos de poluare. Apropierea de substanțele chimice provenite dintr-o fabrică abandonată a dus la “albăstrirea” câinilor. Se pare că respectiva uzină producea plexiglas și acid cianhidric.

Cum se simt animalele?

Ce sunt haitele de câini albaştri care au început să apară pe străzi şi unde pot fi văzuţi

Câinii vagabonzi se plimbă adesea în apropierea clădirilor fabricii abandonate care încă mai păstrează substanțe chimice precum sulfatul de cupru, a declarat fostul manager al fabricii.

Autorităţile ruse anchetează toată această poveste, după aparţiţia imaginilor cu câini albaştri, în mediul online, şi vor face presiuni pentru a pătrunde în halele fabricii care a poluat animalele. Medicii veterinari care au observat câinii spun că patrupedele sunt într-o stare satisfăcătoare, dar au de gând să prindă animalele şi să le studieze amănunţit.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.