Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Stefan – se spune ca cei care o rostesc astazi scapa rapid de orice necaz

Credinciosii crestini ortodocsi il sarbatoresc astazi pe Sfantul Stefan, primul diacon si martir al Bisericii.

Sfantul Stefan s-a aratat un aparator al credintei adevarate cu privire la persoana lui Hristos, marturisind ca El este Fiul lui Dumnezeu, care S-a nascut, a murit, a inviat si S-a inaltat la ceruri pentru mantuirea noastra.

A fost acuzat ca a adus blasfemie lui Moise si lui Dumnezeu. Atunci cand Caiafa a intrebat daca cele ce se marturisesc despre El sunt adevarate, Sfantul Stefan a rostit o lunga cuvantare in care a aratat  ca Iisus Hristos este Mesia, cel prezis de profeti si ca iudeii sunt vinovati pentru uciderea Lui.

Furiosi, evreii au cerut uciderea lui cu pietre. Dupa ce L-a vazut pe Mantuitorul Hristos in chip minunat in slava, stand de-a dreapta lui Dumnezeu, s-a rugat pentru sine si pentru cei care il omorau: „Doamne nu le socoti lor pacatul acesta” (Faptele Apostolilor VII, 59-60). Locul uciderii Sfantului Stefan a fost in valea lui Iosafat.

Iata o rugaciune grabnic ajutatoare care trebuie rostita astazi de catre toti cei care au necazuri:

„Sfinte Stefan, tu esti primul care ai pecetluit cu sangele tau marturia pe care ai dat-o despre Iisus Hristos; esti primul nascut pentru cer din numarul imens al celor care il urmeaza pe Mielul jertfit, Iisus Hristos.

Tu ai primit demnitatea de a-i sluji pe primii crestini in calitate de diacon si ai implinit cu stralucire misiunea incredintata de apostoli, incat nimeni nu putea rezista duhului care vorbea prin tine.

Chiar si in martiriu te-ai asemanat cu Regele martirilor- Isus Cristos- rugandu-te pentru prigonitorii tai.

Ca dovada ca rugaciunea ta a fost ascultata, Saul, care pazea hainele celor care te omorau cu pietre, s-a convertit si a devenit apostolul popoarelor pagane.

„Cat de slab sunt eu in credinta! Ma cuprinde rusinea si teama, cand oamenii din jurul meu constata ca sunt crestin, sau vad ca ma straduiesc sa duc o viata conforma cu invatatura Sfintei Evanghelii si a Bisericii.

O, sfinte Stefane intareste-ma, in credinta: s-o pastrez cu demnitate, s-o apar cu tarie si s-o fac cunoscuta si altora prin exemplul vietii mele, chiar cu pretul oricaror sacrificii.

„Sangele tau sa fie ca un germen din care sa creasca, pentru mine si pentru toti crestinii, increderea in cuvintele Mantuitorului nostru Iisus Hristos: „Ce-i foloseste omului de-ar castiga lumea intreaga, dar apoi si-ar pierde sufletul?“; sau: „Nu va temeti de cei care ucid trupul, ci de acela care poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena”.

Daca nu sunt chemat la demnitatea de a fi martir, ajuta-ma sa-l urmez pe Mantuitorul rastignit pe calea vietii simple, ca sa ma bucur la sfarsit in ceata alesilor sai. Amin. Sfinte Stefan, roaga-te pentru noi!”.

laur