Cine este tatăl medicului erou de la Piatra-Neamț? Este cunoscut în întreaga Românie

Medicul Ioan Cătălin Denciu, omul care a sărit în flăcări pentru a salva pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este fiul unui scriitor celebru.

Ioan Cătălin Denciu, eroul de la Piatra-Neamț, este născut în Focșani și este fiul unui celebru scriitor. Tatăl său, Ioan Dumitru Denciu, are 72 de ani și este prozator, poet, eseist și traducător, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, filiala ”București, proză”.

Unde a copilărit scriitorul-erou?

Ioan Cătălin Denciu, medicul-erou, a urmat cursurile Școlii Gimnaziale numărul 9 din Focșani și apoi liceul Alexandru Ioan Cuza. Conform publicației monitoruldevrancea, el a copilărit pe strada Ștefan cel Mare din Focșani și apoi a mers la Iași să studieze medicina. Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este căsătorit cu o doctoriță și au împreună doi copii.

Medicul Ioan Cătălin Denciu se află în stare critică, cu arsuri de gradul I și II pe 80% din suprafața corpului. Fără intervenția lui, alți 8 pacienți internați la ATI, într-o cameră vecină cu cea în care a izbucnit incendiul, ar fi murit. „Medicul Ioan Cătălin Denciu a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo, și apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja”, a spus Lucian Micu, managerul spitalului din Piatra Neamț. Ioan Cătălin denciu a fost transportat în Belgia, în cursul acestei dimineți.

Șoc pentru tatăl lui Ioan Cătălin Denciu

Tatăl medicului, scriitorul Ioan Dumitru Denciu, a suferit un adevărat șoc atunci când a aflat despre ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț. Autorul vrâncean Valeriu Anghel, prieten cu tatăl medicului, i-a transmis acestuia un mesaj de încurajare.

”Cu profundă tristețe am aflat că un prieten, unul dintre cei mai culți și talentați scriitori ai Vrancei, Ioan Dumitru Denciu, se află în mare durere. Fiul său, Cătălin Denciu, un erou național, se zbate între viață și moarte Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și primejdia să treacă! Suntem alături de familie în aceste clipe grele, atât cunoscuții, cât și cei care au ajuns la capătul răbdării… Cât să mai îndurăm!? NU NE MAI DISTRUGEȚI COPIII, dacă nu sunteți părinți și nu înțelegeți ce sentimente ne încearcă, plecați de la cârma țării…NU NE MAI DISTRUGEȚI SUFLETELE! Condoleanțe familiilor îndoliate”, !”, a scris Valeriu Anghel pe contul lui de socializare.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *