Conducerea DSP București a fost preluată de armată

Direcția de Sănătate Publică București intră sub controlul armatei, în contextul pandemiei de coronavirus.

Conducerea DSP București a fost preluată de armata, șeful fiind Ionel Oprea. El s-a ocupat și de Spitalul Suceava pe durata carantinei. Hotărârea a fost luată de ministrul Sănătății.

Conducerea DSP București a fost preluată de armată

Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea să preia conducerea activității DSP din Capitală.

Această măsură se va menține până când carențele constatate în cadrul instituției respective vor fi remediate.

Ministrul i-a cerut lui Ionel Oprea și continuarea analizării activității din cadrul DSP. Activitatea este demarată de echipa coordonată de directorul general Bogdan Nica. De asemenea, Tătaru a comunicat că va continua și intensifica depistarea infectării cu coronavirus în cadrul Programului Național de prevenire, supravheghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele. După o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și incluse în program.

Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR. Acesta va fi suplimentat dacă este necesar”, a spus ministrul.

Nelu Tătaru a alocat Direcției de Sănătate Publică a Capitalei mai mult de 50,9 milioane de lei în vederea decontării testelor RT-PCR făcute în centrele acreditate din București. Pentru efectuarea plăților este necesar că reprezentanții DSPMB să ceară deschiderea liniei de finanțare.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *