CONTROVERSA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI A VACCINĂRII ANTI-COVID. CE SPUNE RAED ARAFAT

Avem voie să consumăm băuturi alcoolice înainte și după vaccinul anti-COVID? Este întrebarea care stă pe buzele unor români, iar Raed Arafat a oferit ecplicații în acest sens.
Raed Arafat a fost întrebat duminică, la Antena 3, dacă „înainte și după momentul vaccinării este adevărat că nu ai voie să consumi alcool?”. Șeful DSU a ținut să facă câteva precizări în legătură cu această controversă.
”Eu n-am văzut o contraindicație de acest gen. Clar că alcool afectează sistemul imunitar în mod negativ, dar n-am văzut o contraindicație științifică să spună că dacă ai consumat alcool nu poți fi vaccinat. N-am văzut așa ceva. Trebuie să vedem dacă se găsește sau dacă este doar folclor. Eu cred că e doar folclor”, a spus Raed Arafat.
De asemenea, în opinia lui Raed Arafat, se va renunța la purtatul măștii de protecție doar în momentul în care 60-70% din populație se va vaccina împotriva coronavirusului.
”La acest moment, din datele pe care le avem, încă putem transmite mai departe. Încă putem să fim infectaţi, chiar dacă nu facem boală în fază avansată pentru că, să zicem, ne-am vaccinat. Deci vaccinarea în primul rând protejează fiecare individ ca persoană, dar vaccinarea colectivă, mai ales după ce am ajuns la un anumit procent, protejează comunitatea. Până nu atingem acest procent de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată”, a mai spus Raed Arafat la Digi 24.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.