Credincioși șocați de moartea unui preot.

Moartea unui preot şochează o comunitate întreagă din Iaşi. Slujitorul Domnului a comis unul dintre cele mai grave păcate: s-a sinucis.

Un om cu suflet mare, care întindea mereu o mana de ajutor celor aflati in necaz si cu chipul sau angelic, care inspira bunătate, îi apropia de Dumnezeu chiar și pe cei mai sceptici tineri. Asa este descris de oamenii din sat preotul Emanuel care, la doar 42 de ani, a decis sa isi incheie socotelile cu viata.

„Nu a fost niciun preot în comuna Cornele Caprei, la ce a putut el realiza, a făut o biserică mai ceva ca la mănăstiri, a avut grijă de enoriași, de copii, de oameni bolnavi, a susținut pe toată lumeaNe pare foarte rău, o durere foarte mare și un gol foarte, foarte mare lăsat”, spun enoriașii.
Credincioșii sunt șocați după ce un preot foarte iubit s-a sinucis
Părintele a fost găsit fără suflare chiar în podul casei sale. Duhovnicul ar fi avut probleme in familie de ceva vreme şi chiar ar fi fost în pragul divorţului. Oamenii spun ca supararile i-ar fi intunecat mintile si l-au facut sa recurga la acest gest extrem.

„Au fost o familie așa, până în vara cand s-a auzit că ar fi probleme
Nu prea mai vorbea cu lumea, era mai tacut, nu era cum a fost el anii mai dinainte.
Era slăbit, în ultimul timp se vedea că e mai slăbit, da, slăbit așa și supărat… avea o supărare în sufletul lui
Aşa vorbea frumos cu toată lumea, copiilor le aducea bomboane, foarte aproape a fost de credincioşi”, spun oamenii din sat.

Comunitatea îl deplânge pe preotul care și-a pus capăt zilelor
Comunitatea din Coarnele Caprei a devenit un rau de lacrimi la aflarea vestii. Oamenii abia daca isi mai gasesc cuvintele si singura alinare pentru ei acum este sa aprinda o lumanare pentru cel care le-a fost duhovnic timp de 13 ani.

„Acum ne rugăm și noi pentru el! Dumnezeu să îl ierte! Păcat, mare păcat pentru comunitate!”, spun credincioșii.

Preotul avea doi copii care au rămas acum orfani de tată. Sinuciderea este considerată cel mai mare păcat, în canoanele bisericeşti. Astfel că, cel mai probabil, la înmormântare niciun preot nu va sluji.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.