Crima care a șocat România. Detalii sinistre din ancheta studenților criminali de la Timișoara

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, doi studenți la medicină, au primit o condamnare definitivă de 20 de ani de închisoare după ce în 2009 au măcelărit un bărbat în Timișoara.

Criminalii de la Medicină. Detalii despre cazul care a șocat România în 2009
„De ce ai făcut recurs? Te simți nevinovată”, o întrebau jurnaliștii pe Carmen Bejan, complicea lui Sergiu Florea. Așa a începutul judecarea unuia dintre cele mai cutremurătoare dosare de crimă din România. Cei doi studenți, viitori medici, în boxă, primind acuzațiile de omor deosebit de grav și profanare de cadavre. Cei doi aveau 20 de ani și erau studenți la Medicină. La 22 de ani au aflat că îi așteaptă 20 de ani de închisoare.

Vor ieși din închisoare la vârsta la care mulți au familii și copii mari. Pedeapsa primită de tineri este mult mai mică decât cea cerută de familia victimei. Rudele sale au cerut 120.000 de euro daune. Au primit doar 40. Pedeapsa aceasta nu a fost pentru Sergiu și Carmen, ci pentru părinții lor, ca o a doua lovitură.

Au fost nevoiți să achite, mai ales știind că dacă nu o vor face autoritățile le vor confisca tot. Tot în acel punct al situației, avocații cereau achitarea sau scăderea pedepsei la 16 ani și ca infracțiunea de omor să fie schimbată în cea de tâlhărie urmată de moartea victimei sau omor calificat. Instanța a refuzat.

Tinerețe după gratii. Povestea crimei
În vara anului 2009, cadavrul tranșat al unui bărbat a fost găsit într-o mașină parcată în fața unui cămin studențesc din Timișoara. Era vorba de liderul comunității etnicilor romi din zonă. Procurorii au scos la iveală faptul că acesta fusese omorât și tranșat de doi studenți în anul întâi de Medicină. Totul a pornit de la un anunț publicat de victimă. Unul dintre cei doi inculpați l-a contactat pe bărbat pentru a-i stabili o întâlnire cu iubita sa.

Aceștia s-au întâlnit în camera de cămin. Nu s-au înțeles cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestațiile sexuale ale acesteia. Astfel, bărbatul a fost înjunghiat de 50 de ori cu un cuțit de vânătoare. Inițial, cei doi s-au acuzat reciproc de uciderea acestuia.

Din declarațiile celor doi, însă, a rezultat că împreună l-au tranșat și că fiecare a tăiat câte un picior al victimei, apoi l-au împachetat într-o geantă și în pungi. Ei au vrut să scape de cadavru, dar administratorul căminului i-a văzut în timp ce cărau valiza la mașină. „Am văzut picături de sânge și o fată speriată care tot își căuta prietenul. Băiatul trăgea cadavrul”, spunea administratorul.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.