Culiță Sterp are din nou probleme cu legea. A fost săltat de polițiști chiar de pe holurile Tribunalului Cluj

Celebrul manelist trebuia să se prezinte miercuri, în fața unui judecător de la Tribunalul Cluj, pentru o contestație depusă la dosarul în care este acuzat că a condus beat și drogat, pe o stradă din Cluj Napoca.

La ieșirea din sala de judecată, spun sursele EvZ, de Culiță Sterp și de avocatul acestuia de la Biroul de Avocatură ”Călin Budișan”, s-au apropiat doi polițiști de la Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, care i-au prezentat un mandat de aducere pentru audieri.

La scurt timp, manelistul a fost urcat într-o mașină a Ministerului de Interne și dus la Timișoara, la audieri în dosarul penal, unde este cercetat pentru înșelăciune.

La Cluj, Culiță Sterp este judecat pentru că a comis un accident de circulație, aflându-se sub influența alcoolului și a drogurilor.

După accident, Culiță Sterp s-a ascuns în toaleta unui parc public, unde au loc lucrări de modernizare. Manelistul a fost găsit de polițiștii de la Poliția Rutieră Cluj, care îl cautau prin zonă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara susțin faptul că dosaru penal, pentru care Culiță Sterp a fost dus la audieri, a fost deschis pentru înșelăciune.

”În anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigațîi Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune … În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală)”, se arată în comunicatul Parchetului

Mai exact susțin surse judiciare, citate de clujust.ro, cei doi frați Sterp, Culiță, respectiv Iancu, ar fi promovat pe paginile lor de pe rețelele de socializare, două pagine, respectiv InsideTrade Invest și GreatTrade, în care îi invitau pe oameni să investească bani pentru a cumpăr acțiuni.

Prejudiciul din acest dosar se ridică la suma de 291.000 lei.

laur