Cum e să trăieşti cu cineva din zodia Săgetător? Iată ce obiceiuri are!

Zodia Săgetător este înzestrată cu o energie și cu o poftă de viață molipsitoare. Este suficient să stai câteva zile pe lângă un nativ din zodia Săgetător și vei simți cum viața se schimbă rapid!

Săgetătorul este zodia celor născuți între 22 noiembrie și 21 decembrie. Este o zodie masculină de foc, guvernată de planeta Jupiter, care conferă nativilor înţelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate şi noroc.

Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura, centaurului, o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate şi partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei.

Asocierea cu planeta Jupiter, îl face să fie considerat filosoful zodiacului. Pe de altă parte, Jupiter fiind considerat ca deschizător al marilor oportunităţii, se spune despre nativ că este cel care păşeşte în viaţă cu un „start norocos”.

Cei născuţi în această perioadă zodiacală sunt atraşi de valorile înalte, profund morale şi sunt convinşi că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Sunt în permanenţă deschişi spre studiu, a învăţa constituie pentru nativi o preocupare continuă.

Nativii au un talent organizatoric remarcabil. Sunt de neclintit în principiile fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Sunt luptători cinstiţi, care iubesc sportul şi natura, mărinimoşi faţă de sine şi faţă de ceilalţi.

Relaţiile cu ceilalţi semeni reprezintă ”cheia de boltă” a existenţei lor, nativii din Săgetător fiind ”croiţi astral” să trăiască în colectivitate şi în tumultul ei, indiferent de consecinţe. Le place să exploreze, să călătorească, să descopere.

– Planeta guvernatoare: Jupiter
– Elementul esențial: focul
– Piatra pretioasă: turcoaz
– Ziua norocoasă: joi
– Numerele norocoase: 3,5 şi 7
– Culori norocoase: albastru
– Simţul cel mai dezvoltat: văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură (legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea).

Femeia Săgetător, sigură pe ea şi pe săgeţile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soţie, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activităţi extra-casnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor.

Ca mamă, are răbdare cu copiii săi, va fi o mamă minunată şi îi va creşte în spiritul independenţei pe care ea însăşi o iubeşte. În mod normal, este o persoană calmă, însă dacă cineva o va jigni se poate transforma brusc în ceea ce ar putea să semene cu un dragon care scuipă foc.

Bărbatul Săgetător preţuieşte libertatea mai mult decât orice şi cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, e greu ca iubirea unui astfel de bărbat să pară „stabilă”. În relaţie cu copiii săi, bărbatul Săgetător devine idolul lor când aceştia încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume şi ca urmare este ascultat şi iubit de copii.

Copiii născuţi în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. O educaţie prea severă poate să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să înveţe, informaţiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu, după cum menţionează. Aceşti copii au foarte mare nevoie de mişcare atât pentru sănătatea emoţională cât şi pentru cea fizică. Ei se plictisesc foarte uşor şi au nevoie mereu de jucării noi.

Compatibilitate cu alte zodii

– Excelentă (100%) cu Berbec, Leu
– Bună (80%) cu Vărsător, Balanţă, Gemeni
– Delicată, riscantă (60%) cu Peşti, Fecioară
– Dificilă, dar interesantă (50%) cu Rac, Taur
– Nerecomandabil (10%) cu Capricorn, Scorpion

Săgetători celebri: Brad Pitt (18.12.1963), Kim Basinger (8.12.1953), Christina Aguilera (18.12.1980), Tina Turner (26.11.1939), Steven Spielberg (18.12.1946).

laur