CUM ÎNCEARCĂ “MĂCELARUL DE PE CALEA VICTORIEI” SĂ ÎI ÎNDUIOȘEZE PE MAGISTRAȚI

În aprilie 2016, o crimă oribilă a zguduit întreaga țară! Tiberiu Florin Radu nu a suportat că iubita lui, Loredana Ivan, se va despărți de el, așa că a recurs la un gest extrem. A înjunghiat-o cu peste 20 de lovituri de cuțit, iar medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața. Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar acum cere un regim ”mai blând” în spatele gratiilor. CANCAN.RO a aflat toate detaliile.

La scurt timp, după ce şi-a înjunghiat mortal fosta iubită, în magazinul ex-norei lui Virgil Măgureanu, bărbatul a fost prins, iar de atunci se află în spatele gratiilor.

Tiberiu Florin Radu a intrat în magazinul Alinei Petre, de pe Calea Victoriei, unde a ucis-o cu sânge rece pe fosta lui iubită. Alina Petre a povestit că individul o teroriza de 6-7 luni şi inclusiv ea însăși a vorbit cu acesta la telefon, rugându-l să o lase în pace pe Loredana.

„Orbit de gelozie”
El, însă, i-a spus că preferă să îi ia viața, decât să îl părăsească pentru alt bărbat. Loredana Ivan avea şi un buton de panică în magazin, pe care nu a apucat însă să îl folosească, din păcate. Criminalul mărturisea atunci că a fost orbit de gelozie atunci când a recurs la gestul extrem.

”A susţinut în instanţă că a fost orbit de gelozie, că o iubea enorm pe Loredana, şi că ea nu dorea să se împace cu el. Din ce am înţeles în sală, în timpul dezbaterilor, eu fiind audiată în calitate de martor, a tot invocat faptul că o iubea la nebunie şi că nu putea trăi fără ea. Cred că aşa speră să scape. Eu însă sper din tot sufletul să putrezească în închisoare”, declara, atunci, Alina Petre pentru

Cere să fie scos din regimul de maximă siguranță
Acum, Tiberiu Florin Radu a cerut să fie scos din regimul de maximă siguranță de la Giurgiu, motivând că a fost recompensat de 20 de ori, a muncit și ar fi participat la programe educative.

Termenul va avea loc în luna februarie a acestui an, iar ulterior magistrații vor hotărî dacă Tiberiu Florin Radu va avea parte de un regim ”mai blând” în spatele gratiilor.

”Deținutul se află în executarea unei pedepse cu închisoarea de 20 ani, care a început în data de 28.04.2016 și expiră în termen la data de 13.08.2035, fiind scăzute 258 zile. Petentul a fost repartizat la regimul maximă siguranță la data de 23.10.2017, data anterioarei comisii de individualizare a fost 27.09.2019, iar, pe parcursul executării pedepsei, petentul nu a fost sancționat disciplinar, a fost recompensat de 20 ori, ultima recompensă i s-a acordat la data de 20.03.2020, are câștig din muncă 241,56 zile, a participat la programe educaționale și psihologice.

Potrivit prevederilor art. 40 alin. 5 din Legea nr. 254/2013, schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în regimul imediat inferior ca grad de severitate se poate dispune, ținându-se seama de natura și mijloacele de săvârșire a infracțiunii, dacă persoana condamnată a avut o bună conduită, stabilită prin raportare la recompensele acordate și sancțiunile aplicate și nu a recurs la acțiuni care indică o constantă negativă a comportamentului, a stăruit în muncă sau s-a implicat activ în activitățile stabilite în Planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică.

Instanța apreciază conduita pozitivă de dată recentă a petentului, și apare ca evident faptul că petentul a depus eforturi pentru a dovedi că este compatibil cu un regim de executare mai puțin sever în condițiile în care a participat extensiv la muncă, a beneficiat de recompense și a participat la programe educaționale”, potrivit magistraților care i-au respins ultima solicitare.

Daune în valoare de 100.000 de euro
După condamnare, instanța l-a obligat pe Tiberiu Florin Radu la plata unor despăgubiri rudelor victimei. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat. Așa că, la doi ani de la oribila crimă, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea persoanelor care ar fi trebuit să intre în posesia despăgubirilor, anume, executarea silită, fără cale de atac. Părinții fetei ucise și tatăl copilului cu care victima îl avea l-au dat în judecată pe Tiberiu Radu și au avut câștig de cauză.

Astfel, el trebuie să achite despăgubiri de 100.000 de euro copilului femeii ucise. De asemenea, instanţa a decis ca bărbatul să îi plătească minorului daune de 312,5 lei pe lună, reprezentând o indemnizaţie lunară provizorie, de la data pronunţării deciziei şi până la stabilirea în favoarea minorului a unei pensii de urmaş. (VEZI ȘI: LEGĂTURA DINTRE MĂCELARUL DE PE CALEA VICTORIEI ŞI SOTIA MILIONARULUI SFÂRTECAT DE TREN)

Totodată, instanţa a decis că, timp de cinci ani după executarea pedepsei, Tiberiu Florin Radu va avea interdicţia de a se apropia de părinţii victimei, de copilul acesteia şi de reprezentantul legal al minorului.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *