Cuplul care jefuia prostituate, trimis la închisoare. Modul lor de operare pare desprins din filmele de acţiune

O tânără din Bihor este dată în urmărire naţională, iar iubitul ei se află deja după gratii după ce au fost condamnaţi definitiv la detenţie pentru tâlhărie calificată. Cei doi jefuiau prostituate luate la ocazie din răzbunare.

Suceveanul Răzvan Ionel Hojbotă, 29 ani, şi Rézmüves Katalin, 32 ani din localitatea Tarcea au fost reţinuţi pe 6 ianuarie, în acest an, acuzaţi că au tâlhărit două prostituate pe care le luaseră la ocazie.

Victimele, două orădence cu vârste de 37 şi 44 ani, au fost luate în maşină la marginea municipiului Oradea, pe rând şi abandonate, apoi, între Oradea şi Nojorid, tâlharii luându-le tot ce aveau, respectiv genţile, gecile, pantofii şi telefoanele mobile.

Cuplul a fost prins de poliţiştii, iar după cele 24 de ore de reţinere, Hojbotă a fost arestat preventiv, în timp ce femeia a fost plasată sub control judiciar, măsuri care au fost menţinute şi după ce cazul a fost trimis în faţa instanţei, pe 18 ianuarie, în acest an.

TÂLHĂRITE DIN RĂZBUNARE
În timpul procesului, bărbatul a susţinut iniţial că fusese jefuit în trecut de o prostituată, în Cluj, care i-a furat o sumă de bani, şi se hotărâse să se răzbune pe suratele ei pentru ca, ulterior, să pretindă că tâlhăriile au fost comise de iubita lui .

Femeia, în schimb, a dat vina pe iubit, care ar fi obligat-o să fie părtaşă la atacuri după care a spus că a vrut să le „stoarcă” de informaţii pe victime, ca să afle cine e prosituata care l-a jefuit.

În final, ambii au venit cu o variantă şoc: femeile s-au s-au dezbrăcat şi descălţat, în miez de iarnă, din proprie iniţiativă.

Judecătorii au decis, în final, că cei doi sunt la fel de vinovaţi iar motivul atacurilor a fost de a le umili pe femei: „Scopul urmărit de inculpaţi a fost acela de a-şi însuşi pe nedrept mai multe bunuri mobile, şi probabil de a umili victimele”, se precizează în hotărârea judecătorească prin care, pe 16 septembrie, în acest an, Răzvan Ionel Hojbotă şi Rézmüves Katalin au fost condamnaţi la câte 4 ani de detenţie pentru faptele comise.

ÎN URMĂRIRE
La pedepsele căpătate pentru tâlhărie, instanţa le-a adăugat şi pe cele pe care cei doi iubiţi le încasaseră în trecut, şi a căror executare a fost suspendată. Răzvan Ionel Hojbotă avea 2 ani de închisoare încasaţi pentru furt şi s-a ales în final cu 6 ani de detenţie, iar femeia, condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar vizând o tentativă de omor, a primit în total 8 ani de închisoare cu executare.

Pocesul a continuat, apoi, la Curtea de Apel Oradea unde, speriată că va ajunge după gratii, femeia nu a mai apărut, motiv pentru care, pe 13 noiembrie, instanţa a dispus arestarea ei în lipsă şi tot în lipsa ei a pronunţat, luni, verdictul final, prin care a menţinut în întregime hotărârea Judecătoriei Oradea, ca legală şi temeinică.

Arestat încă din ianuarie, Răzvan Ionel Hojbotă va continua să-şi execute pedeapsa însă pe bihoreancă poliţiştii nu au reuşit s-o găsească. Ca atare, ea a fost dată în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, până va fi prinsă.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *