Cutremur de 5,3 grade în Croația! A fost resimțit și în capitala Zagreb: „Nu a durat mult, dar chiar a zguduit clădirea”

Un cutremur puternic a lovit insula Krk din Croația. Epicentrul cutremurului a fost pe insula Krk  și s-a simțit în capitala Zagreb.

Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) raportează că seismul a avut o magnitudine de 5,3.

„Nu a durat mult, dar chiar a zguduit clădirea. Încă tremur”, a raportat un martor ocular din Zagreb, potrivit presei locale.

Se pare că cutremurul din Krk a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și a avut loc exact la 10:47 a.m. (ora locală)

Un cutremur puternic, de 5,7 grade, s-a produs, marți, 14 februarie 2023, în România. Seismul a fost resimţit în Bucureşti, precum şi în alte oraşe.

Mircea Radulian, directorul științific al INFP, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 cum s-au produs cutremurele puternice din România, zilele trecute, și ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare.

”Este o zonă seismică cunoscută de noi, de seismologi. Are o activitate generală slabă și moderată de-a lungul timpului.

Ceea ce s-a întâmplat ieri și alaltăieri este o intensificare deosebit de mare a acestei activități în zonă, este practic cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani, de când avem noi înregistrările.

laur