Cutremur devastator în România! Ce anunță cercetătorii?

Mircea Radulian, cercetător la Institutul Național pentru Fizica Pământului, susține că România se va confrunta cu un cutremur fără precedent, în viitor.

In articol:
Cutremur devastator în România
Cercetătorii susțin că anul 2020 a fost unul moderat în ceea ce privește activitatea seismică. Cu toate acestea, un cutremur devastator va fi prezent în România, la un moment dat.

Cutremur devastator în România
Cercetătorul Mircea Radulian susține că România se va confrunta cu un cutremur de nedescris. „Nu a fost o activitate deosebită. A fost un cutremur de magnitudine peste 5 în ianuarie, dar în rest a fost o activitate destul de scăzută pentru zona Vrancea, ceea ce a fost foarte bine, în sensul că nu am avut probleme”, a declarat cercetătorul.

De asemenea, cercetătorul susține că în zona Vrancea vor exista cutremure cu o magnitudine mai mare decât până acum, însă nu se știe exact când.

Cutremurele de suprafață generează niște unde de suprafață, care sunt destul de puternice și pe măsură ce se propagă la distanță, crește cumva perioada lor, devin din ce în ce mai lente în mișcare”, a spus Mircea Radulian.

Mircea Radulian susține că, în România, cutremurele de suprafață au fost mult mai ușoare și „dacă am avea grijă să construim după anumite reguli clădirile și infrastructura, atunci lucrurile n-ar fi atât de grave”, susține cercetătorul

Conform declarațiilor lui Mircea Radulian, cutremurele de suprafață pot produce dezastre enorme, iar cutremurele de adâncime pot avea efecte mult mai mici. În cazul cutremurelor de suprafață, chiar dacă magnitudinea este mică, dezastrele pot fi uriașe.

Mircea Radulian susține că trebuie să fim pregătiți în orice moment pentu un cutremur de o magnitudine mai mare, însă măsurile de prevenție nu sunt încă la un nivel destul de înalt.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *