Cutremur în România, în urmă cu câteva minute. Seismul a avut loc în zona

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că astăzi s-a înregistat un nou cutremur. Seismul a avut loc cu puțin timp în urmă, în jurul orei 20:43 și o adâncime de 140 km.

Astăzi, un nou cutremur a avut loc în țara noastră. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul s-a produs la ora 20:43 în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 3.5.

Seismul a avut loc în zona Vrancea

Un seism cu magnitudinea 3.5 s-a produs seara aceasta, la ora 20:43:34, în zona seismică Vrancea, conform informațiilor transmise de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140km. Conform primelor informații transmise de specialiștii în domeniu, seismul a fost resimțit la 87km E de Brasov, 89km S de Bacau, 106km NE de Ploiesti, 110km V de Galati, 114km NV de Braila, 156km N de Bucuresti, 169km SV de Iasi, 177km NE de Pitesti, 199km E de Sibiu, 214km SV de Chisinau.

Un seism cu aceeași magnitudine a avut loc în județul Vâlcea, la adâncimea de 2 kilometri, pe 7 septembrie, la ora 5 dimineața.

Care a fost cel mai puternic cutremur din acest an

Cel mai puternic seism din acest an s-a înregistarat în luna mai. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe județe din țară. Ce-i drept, conform informațiilor transmise de oficiali, în ultima lună s-au înregistrat mai multe seisme cu magnitudine scăzută pe teritoriul țării noastre.

Ultimul cutremur din România a avut loc pe data de 19 septembrie. Seismul s-a produs în zona Vrancea, fiind înregistrat la ora 10:03. Cutremurul e considerat unul slab, în condițiile în care a avut magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter.

laur