Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Cutremur puternic în România, astăzi, 18 septembrie 2021, cu epicentrul în comuna Gura Teghii din judeţul Buzău. Ce magnitudine a înregistrat seismul și când s-a produs.

Un nou seism s-a înregistrat astăzi în România, iar potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului acesta s-a produs în zona comunei Gura Tighii din judeţul Buzău.

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp

Potrivit primelor informaţii, seismul a fost înregistrat la ora 21.05, la o adâncime de 140 de kilometri. În urma detaliile oferite de către Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), cutremurul de astăzi, 18 septembrie 2021, a avut o magnitudine de 3,4.

În ultima lună au avut loc mai multe cutremure

România e mai tot timpul zguduită de cutremure, iar în ultima lună s-au înregistrat mai multe seisme cu magnitudine scăzută.

Cel mai recent cutrem înegistrat pe site-ul INFP este seismul cu magnitudinea de 3,1 pe 17 septembrie, la ora 09.17

Totuși, cel mai mare cutremur care a avut loc în acest an este cel de pe data de 9 aprilie, atunci când la ora 21:36 s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter.

El a fost resimțit puternic în mai multe județe din țară, iar oamenii s-au speriat din cauza zguduiturii puternice. Cutremurul a fost resimțit până și în Capitală, deși epicentrul a fost în Vrancea.

laur