Daniel Funeriu: Anul școlar să fie prelungit! Două luni de vacanță de vară, în loc de trei!

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a propus prelungirea anului școlar pentru elevi, condiție în care vacanța de vară ar dura două luni, în loc de trei.

Funeriu a spus că elevii ar fi avut foarte mult de suferit dacă școlile nu s-ar fi deschis acum.

Nimeni nu e fericit să închidă școlile”
„Cred că e important să fim cât mai calmi, să lăsăm deoparte disputele politice, cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să înțeleagă urgența revenirii la școală. E, din punctul meu de vedere, cea mai bună decizie dintre deciziile proaste pe care pandemia ne obligă să le luăm. Nimeni nu e fericit să închidă școlile, dar e limpede că trebuie redeschise altminteri copiii vor avea foarte mult de suferit”, a declarat Funeriu la B1 TV.

Soluția găsită de Funeriu este reducerea vacanței de vară, pentru recuperarea materiei.

„Să avem două luni de vacanță în acest an, nu trei!”
„Cred că e oportună o lungire a anului școlar. S-a pierdut foarte mult timp. Nu e nicio catastrofă dacă în loc de trei luni am avea doar două luni vacanță în acest an. Oricum, România are cel mai scurt an școlar din Europa. De aceea se spune fals că materia e prea îngrămădită. Materia nu e mai grea decât în alte țări, e chiar mai ușoară, dar ea trebuie livrată de profesori într-un timp mult prea scurt. Deci ar fi un bun moment să lungim anul școlar și, eventual, să rămână mai lung decât e acum”, a declarat Funeriu.

„Uitați ce se întâmplă în Israel, unde s-a vaccinat o treime din populație. Ne arată clar eficiența vaccinului și faptul că inclusiv cei 5% care încă se îmbolnăvesc, fac forme ușoare”, a spus Funeriu legat de vaccinare.

Beatrice Mahler, despre redeschiderea școlilor: Profesorii trebuie să fie cei pe care ne bazăm și un exemplu pentru elevi
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat, marți seară, că redeschiderea unităților de învățământ este un pas firesc care trebuie făcut, însă este foarte important ca profesorii să vegheze la respectarea regulilor și să dea un exemplu pozitiv elevilor.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.