De ce a murit Cristina Țopescu. Ancheta demarată după dispariția jurnalistei a ajuns la final

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în propria locuință la 12 ianuarie 2020, după ce nu mai fusese văzută de trei săptămâni. Legiștii au finalizat raportul medico-legal și au stabilit ce a ucis-o pe realizatoarea TV.
Analizele efectuate de legiști după moartea jurnalistei au scos la iveală că aceasta nu prezenta urme de alcool, droguri sau alte substanțe nocive care să-i pună viața în pericol. Totuși, specialiștii mai aveau de efectuat un examen anatomopatologic, care a reușit să stabilească cu exactitate cauza morții.

Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, au precizat surse medciale pentru evz.ro.

Raportul medico-legal va ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, care a instrumentat cazul morții jurnalistei. Dosarul are toate șansele să se închidă, având în vedere că raportul medical nu a indicat nicio suspiciune de omor sau de provocare a morții.

Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare în casa ei din Otopeni (Ilfov), la 12 ianuarie 2020. Medicii legiști au stabilit că decesul a survenit cu circa 14-15 zile înainte de momentul descoperirii sale.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.