De unde poți descărca Declarația pe proprie răspundere dacă ești nevaccinat și te deplasezi în timpul carantinei de noapte

Noi restricții de circulație stabilite vineri de Guvern, la propunerea CNSU, vor fi valabile de luni 25 octombrie, în toată țara, indiferent de rata de incidență a infectărilor cu COVID-19. Timp de 30 de zile, va fi carantină de noapte, circulația fiind permisă între orele 22.00 și 05.00 doar în anumite condiții.

Carantina de noapte nu se aplică și persoanelor vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală. Acestea pot circula între orele 22.00 și 05.00, în baza certificatului verde digital.

Documentul care atestă vaccinarea sau trecerea prin infecţia cu SARS-CoV-2 poate fi descărcat din platforma certificat-covid.gov.ro.

Persoanele nevaccinate care merg la serviciu sau se întorc acasă de la muncă între orele 22.00 și 05.00 au nevoie de Adeverința de la angajator.

Aceasta poate fi prezentată la control în format tipărit sau pe telefon, cu condiția să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată.

Adeverința de la angajator în format electronic poate fi descărcată de AICI:.

Aceștia pot prezenta și Declarația pe proprie răspundere, însoțită de o legitimație de serviciu.

Tot cu Declarația pe proprie răspundere pot ieși din casă între orele 22.00 și 05.00 persoanele care au nevoie de asistență medicală ce nu poate fi amânată sau de medicamente, care merg să se vaccineze, merg să îngrijească persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, precum și cele care au un deces în familie.

În Declarația pe propria răspundere, persoanele nevaccinate care ies din casă între orele 22.00 și 05.00 trebuie să menționeze motivele pentru care părăsesc domiciliul
Declarația poate fi descărcată de AICI: https://formular.sts.ro/

laur