Decizia liderilor coaliției în legătură cu sporurile bugetarilor

Liderii coaliției de guvernare au luat decizia, luni, de a nu elimina sporurile bugetarilor prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului, pentru a nu avea probleme de constituționalitate la Curtea Constituțională. Însă, premierul Florin Cîțu ar fi vrut ca eliminarea sporurilor să fie efectuată cât mai curând.

Mai mult, prim-ministrul Cîțu le-a transmis liderilor politici că este dispus să își asume o astfel de decizie „cu toate riscurile politice”.

Declarațiile liderilor coaliției în privința sporurilor pentru bugetari
De asemenea, după ședința coaliției, vicepremierul Dan Barna a afirmat că

„momentan” nu va veni nimic dinspre guvern legat de sporuri.
„Momentan nu o să vină nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri. Rămâne să se facă pe legea salarizării.(…) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a precizat Dan Barna.

Surse guvernamentale au declarat pentru un post Tv, că premierul insistă atât pentru reducerea indemnizației de hrană pentru bugetari, cât și pentru tăierea mai multor sporuri pe care le consideră nejustificate.

Premierul a anunțat inclusiv că este dispus să își asume politic o astfel de decizie.
„Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres.

Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a spus, sâmbătă, premierul Florin Cîțu.

Totodată, UDRM precizeză că în 2021 veniturile nu vor fi mai mici în sectorul bugetar
„ În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul salariului. Vom face în 2021 o

analiză a tuturor sporurilor şi o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”, a afirmat Kelemen Hunor.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.