DECIZIA MOMENTULUI Tribunalul a decis în cazul lui Liviu Dragnea

Tribunalul București a decis: Liviu Dragnea rămâne după gratii. Cererea de eliberarea condiționată i-a fost respinsă.

Au fost zile tensionate pentru fostul lider al PSD care a așteptat cu sufletul la gură o decizie din partea judecătorilor. Dragnea a făcut cerere pentru eliberare condiționată, iar joi, 27 mai 2021, a primit răspunsul.

Dragnea nu iese din închisoare

Decizia Tribunalului București este definitivă. După doi ani de închisoare, Liviu Dragnea a cerut eliberare condiționată. Fostul lider al PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman.

Liviu Dragnea va depune o altă cerere de eliberare condiționată după data de 27 august.

Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestația formulată de PICCJ – DNA împotriva sentinței, pe care o desființează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiționata va putea fi reînnoită dupa 27.08.2021. Definitiva.

Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În 2016, fostul lider al PSD a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Joi, 27 mai 2021, se împlinesc fix doi ani de la condamnare.

Ce spune avocata lui Liviu Dragnea

Iată declarația avocatei lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, potrivit Observatornews.ro. Avocata spune că Dragnea a îndeplinit toate condițiile pentru a fi eliberat.

Se tot face vorbire despre participarea la programele educative. În fapt, sunt nişte teste grilă pentru care primeşti recompensă, dacă obţii punctaj maxim. Domnul Dragnea e inginer, nu e medic sau neurolog. Nu a luat punctaj maxim la unele teste grilă, pentru că erau întrebări despre cum funcţionează creierul, cum debutează diabetul. La alte teste i s-a spus că sunt sub nivelul lui de pregătire. Acesta e motivul pentru care nu a luat creditele, nu că a absentat, a declarat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea va putea scrie o nouă cerere de eliberare condiționată abia după data de 27 august 2021.

laur