DECOPERIRE CARE ÎNTRECE LIMITA NORMALITĂȚII. AUTORITĂȚILE AU GĂSIT PORCI SACRIFICAȚI ȘI ARUNCAȚI LA GUNOI, ÎN VĂZUL TUTUROR

Dacă pentru unii Sărbătorile de Iarnă reprezintă bucurie, dăruire și clipe petrecute în preajma familiei, pentru alții înseamnă risipă și inconștiență. Autoritățil au făcut descoperiri șocante în Arad și Argeș, după ce oamenii au aruncat la tomberoane porci uriași, de peste 200 de kilograme.

Descoperire care întrece limita normalității în Arad și Argeș. Autoritățile au găsit la gunoi porci sacrificați și aruncați în voie, în văzul tuturor, lângă tomberoane.

Porcul găsit în Băbana, Argeș, cântărea nici mai mult, nici mai puțin de 200 de kilograme și zăcea lângă tomberon. În Arad, polițiștii au găsit un porc sacrificat de aproximativ 100 de kilograme, aruncat și acesta la gunoi. Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât au existat cazuri de pestă porcină, iar gesturile celor care au aruncat animalele sacrificate la gunoi puteau genera adevărate focare, în condițiile unei eventuale infectări.

Au fost cazuri de infectare cu COVID-19 și la porci
Oamenii de știință au lansat de curând un avertisment, după ce, în urma cercetărilor, au descoperit un nou tip de coronavirus, la porc, care se transmite și la om.

Oamenii de ştiinţă avertizează că un nou tip de coronavirus ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor. Este vorba despre SADS-CoV, virus care aparţine familiei alphacoronavirus. Acesta a ajuns la porci prin intermediul liliecilor, la fel ca „faimosul” coronavirus SARS-CoV-2, responsabil pentru pandemia actuală, scrie rtv.net.
Virusul SADS-CoV circulă în Asia de la începutul anilor 1990, deși el nu a fost raportat în Europa. Şi se pare că a înregistrat o creştere în China din 2016. Virusul provoacă gastroenterită acută la porci, iar mortalitatea poate ajunge şi la 100% la purceii neînţărcaţi. Transmiterea sa a fost favorizată de metodele de producţie ale fermelor, care au ca rezultat şi o scădere a diversităţii genetice. Dacă până acum nu a fost observat niciun caz de transmitere de la porc la om, cercetătorii din Carolina de Nord au publicat un studiu care arată că transmiterea către oameni nu poate fi exclusă. Lucrând în laborator, echipele profesorului Caitlin Edward au reuşit să infecteze celulele umane cu SADS-CoV. Virusul a fost transmis fără obstacole celulelor plămânului, ficatului şi ale căilor respiratorii, manifestând preferinţă pentru celulele intestinului.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.