Denisa va pleca pe ultimul său drum, în România. Trupul fetiţei de 8 ani, repatriat după o mobilizare exemplară a comunităţii

Denisa va pleca acasă. După mobilizarea exemplară a comunităţii din Italia, micuţa româncă de numai 8 ani va fi repatriată în ţara natală.

Denisa a plecat în această dimineață pe ultima ei călătorie în țara sa de origine. Se va întoarce în România, de unde ajunsese la începutul lunii ianuarie pentru a-și îndeplini visul de a fi în cele din urmă cu ambii părinți, cu tatăl ei Viorel Halip și cu mama ei Tincuta”, scrie iltirreno.gelocal.it.
Timp de mai mulţi ani, Viorel a fost singur în Italia, dar când s-a stabilit și a reușit să închirieze casa în mediul rural din orașul Capalbio, a decis să-și aducă și soția și copilul alături de el. Un vis care s-a spulberat acum două săptămâni când fetița, care se juca în grădina casei sale, a căzut de pe bicicletă, ajungând în piscină.
Ieri procurorul adjunct Giovanni De Marco a semnat autorizația și corpul copilului a fost returnat părinților pentru a putea pleca în România.
În urmă cu două zile, a avut loc o autopsie în morga spitalului Misericordia din Grosseto. Legistul Giulia Nucci va depune raportul la procuror în termen de 90 de zile: la examinare a participat și dr. Roberto Martini, consultant al proprietarului casei în care s-a petrecut tragedia.
Femeia este cercetată împreună cu mama copilului: apărată respectiv de avocații Carlo Valle și Sergio Frediani, împotriva celor două femei a fost deschis un dosar pentru omor, fapt care a permis copilului să fie supus autopsiei, scrie aceeaşi sursă.
De fapt, copilul ar fi murit înecându-se. Denisa nu știa să înoate: când fetița a căzut în piscină cu hainele pe ea a fost trasă de greutate și nu a putut să se agațe nicăieri. Când mama a dat alarma, doi bărbați aflați la barul din fața casei au alergat imediat să scoată copilul din apă: unul dintre ei a reuşit să ii scoată trupul și a făcut totul pentru a-i salva viața. Denisa nu mai respira: astăzi va părăsi Italia, unde sosise cu o mulțime de vise de copil care nu se vor mai împlini niciodată.
Autoritățile din Capalbio, dar și comunitatea de români din regiune s-au mobilizat pentru a ajuta tânăra familie de români greu încercată.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *