Detalii de ultimă oră! Ce a pățit eleva care a murit la școală, după ce i s-a făcut rău

În această dimineață la o școală din Costești, județul Argeș, o elevă de 16 ani a decedat. Medicii care au ajuns la fața locului, timp de o oră, au încercat să o resusciteze. Din păcate, intrată în moarte celerebrală, intervenția medicilor a fost fără succes. Nu își poate explica nimeni ce ar fi putut duce la un astfel de deznodământ tragic pentru un copil de doar 16 ani.

Elevă de 16 ani decedată. O dramă inexplicabilă într-o școală din județul Argeș

Ceea ce ar fi trebuit să fie o nouă zi la școală s-a tansformat într-o adevărată dramă pentru toată lumea. O tânără elevă de 16 ani, provenită dintr-o familie nevoiașă, a cerut voie să meargă la toaletă, acuzând dureri de cap. Ulterior fetei i i s-a făcut și mai rău. Profesoara care a fost prezentă la drama micuței spune că la un moment dat nu a mai revenit de la toaletă, și când s-au dus colegii după ea ar fi găsit-o căzută și inconștientă

După ce au readus-o în clasă, aceeași profesoară a mai declarat că tânăra și-a pus mâna la cap, după care ar fi căzut și nu a mai mișcat. Colegii fetei și-au adus aminte că încă din ziua de miercuri Nicoleta, eleva de 16 ani decedată, acuzsae dureri insuportabile la nivelul capului.

„Și-a pus mâna la ceafă și a spus că are dureri groaznice, apoi a închis ochii și și-a pierdut cunoștința totală. Nu aveam ore la clasa ei. Singura persoană care îi cunoaște situația este doamna profesoară de informatică. Ea o ajuta și financiar și îi plătea abonamentul pentru a veni la școală pentru că părinții erau foarte săraci”, spune profesoara

Au fost chemați de urgență medicii prin 112. Ajunși la fața locului au încercat timp de 55 de minute resuscitarea elevei de 16 ani. Când a ajuns ambulanța cu ea la spital era deja în moarte cerebrală.

„Este o moarte subită, suspectă”

Atât medicii de pe ambulanță, cât și cei de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Costești au încercat să o resusciteze pe elevă. Din păcate tote eforturile au fost în zadar. Întrebați de colegii de la publicația Gândul, medicii din spital spun că nu își dau seama care ar fi cauzele acestui deces. Medici de la spitalul unde a fost transportată micuța, spun că fata nu avea  simptome specifice COVID-19.

Este o moarte subită, suspectă. Nu știm ce s-a întâmplat. Părinții o știau sănătoasă, fără alte probleme.

Se pare că ar fi avut aseară o stare de greață și dimineață a acuzat cefalee occipitală”, a spus unul dintre medici.

Conform informațiilor, tânăra elevă provenea din comuna Miroși, dintr-o familie nevoiașă cu încă trei frați acasă. Datorită lipsei banilor fata era ajutată de o altă profesoară din școala din Costești, unde făcea naveta, ca să meargă la școală. Poliția din localitate a anunțat că vor demara o anchetă în această cauză pentru a afla concret cauzele decesului micuței de 16 ani.

laur