Dezvăluiri dureroase! Cum și-au dat seama că băiețelul are probleme. Primul semn pe care l-au observat cei din jur, când micuțul avea trei anișori

Băiețelul de 4 ani al lui Christian Sabbagh are autism. Invitat în emisiunea „40 de întrebări, cu Denise Rifai”, de la Kanal D, Christian Sabbagh a mărturisit că soția sa a făcut depresie când a aflat că fiul lor, Christian Jr, a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist).

Iulia Sabbagh, soția jurnalistului Kanal D, Christian Sabbagh, a vorbit recent despre diagnosticul pe care l-a primit fiul său, în vârstă de 4 ani. Aceasta spune că a avut parte de un șoc atât de mare în momentul în care a aflat că fiul său suferă de autism, încât a intrat în depresie și își dorea să se termine cu viața ei.

Anul trecut, în această perioadă, aveam să primesc, probabil, cea mai dureroasă veste. Copilul meu avea să fie diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Este adevărat că am trecut printr-o depresie destul de urâtă.

Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni. Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre.

Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu. Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați’, a declarat Iulia Sabbagh pentru Spectacola. 

Iulia Sabbagh și-a dat seama că ceva se întâmplă cu fiul său, după ce a văzut că, deși avea vârsta de 3 ani, nu putea să vorbească. După mai multe investigații și vizite pe la medici, i s-a pus diagnosticul de tulburare de spectru autist (autism)

Am observat că fiul meu nu vorbea, deși avea vârsta de 3 ani. Când voia ceva, el doar îmi arăta, nu putea să se exprime în cuvinte. Ulterior, am decis să merg cu el la mai mulți medici, care mi-au pus diagnosticul TSA. 

După mai multe investigații am aflat că forma lui este una ușoară și că sunt șanse mari cu terapie să se recupereze. 

Este o luptă grea, este nevoie de multă răbdare și de foarte mulți bani, deoarece terapiile sunt costisitoare. Orice părinte care are copilul diagnosticat cu această problemă înțelege ceea ce spun. Din păcate, statul român nu face nimic pentru acești copii. 
Este un subiect foarte delicat pentru mine, tocmai de aceea am preferat să țin departe de presă lucrul acesta.  Facem terapii de un an de zile, mă ocup intens de el. Dimineața merge la grădiniță, iar după amiază merge la terapie, care durează șase ore.

Nici pe Anais nu o dau la o parte, mă ocup de ea, după cum ați văzut, mergem la meditații pentru pian, pe lângă școală facem și activități extrașcolare. 

Fiica mea a înțeles că frățiorul ei are o problemă și că nu este foarte vorbăreț și uneori este agitat, dar se joacă împreună și mă susține’, a mai spus Iulia Sabbagh.

laur