Din păcate, inevitabilul s-a produs! Se ÎNCHID școlile ?!

Nu mai puțin de 244 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor! În cazul angajaţilor din învăţământ diagnosticaţi în perioada 8-11 februarie numărul este mai mare, 329.

activitatea suspendată. „Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL şi VL). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 13 FEBRUARIE. 2.415 NOI CAZURI DE INFECTARE)
Câți elevi și profesori s-au infectat cu noul coronavirus de la reluaea cursurilor
Reprezentanţii ministerului au prezentat situaţia la nivel naţional, care arată că numărul elevilor confirmaţi în perioada 8-11 februarie este de 244, iar cel al claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie – 171. De asemenea, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi 329 de angajaţi. „Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majora triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunţarea medicului de familie”, au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *