Doliu imens. Un celebru actor a murit la cutremurul din Turcia! Toți românii l-au văzut la TV

Veste tristă din Turcia! Un actor foarte îndrăgit și soția sa, o celebră muziciană, și-au pierdut viața în urma devastatoarelor cutremure de săptămâna trecută. Au fost găsiți fără suflare sub dărâmăturile clădirii în care locuiau.

Doliu în lumea artistică din Turcia!

Printre persoanele care și-au pierdut viața în urma cutremurelor se numără, de asemenea, actorul Çağdaş Çankaya și soția sa, muziciana de origine armeană Zilan Tigris. Amândoi erau extrem de îndrăgiți de public.

Cuplul se afla în apartamentul lor dintr-un imobil cu nouă etaje din complexul rezidențial Sozel, din orașul Diyarbakır, în care locuiau de câțiva ani. În ciuda eforturilor echipelor de salvare, aceștia au fost găsiți abia după șapte zile de la producerea dezastrului.

Salvatorii nu și-au pierdut speranța, pentru că încă se auzeau zgomote sub dărâmături, dar în cele din urmă au descoperit trupurile neînsuflețite ale celor doi artiști.

Vestea tristă a fost dată de către fotbalistul Arat Barış, profund îndurerat de pierderea lui Çağdaş Çankaya și a lui Zilan Tigris. La rândul lor, fanii au fost devastați.

„Durerea asta este de nesuportat! Nu există nicio modalitate de a descrie această durere”, au scris aceștia în mediul online, relatează karar.com.

Aceasta nu este singura pierdere pe care o suferă lumea artistică din Turcia în urma seismelor de pe 6 februaurie. Actrița Emel Atici și fiica ei Püryan Atici și-au pierdut viața în cutremurele de luni din Turcia.

Îndrăgita actriță a interpretat personajul Șermin în serialul „Mă numesc Zuleyha”, un rol episodic pentru că lucra la mai multe proiecte la Teatrul de Stat din Adana unde s-a stabilit după absolvirea Facultății de Teatru din cadrul Universității Cucurova.

Serialul „Mă numesc Zuleyha” a fost difuzat și în România de postul de televiziune Kanal D, fiind o producție TV urmărită de milioane de români. La vremea respectivă, debutul celui de-al treilea sezon “Mă numesc Zuleyha” a plasat Kanal D pe primul loc în audiențe.

Casa de producție care a creat serialul a lansat în mediul online vestea privind moartea actriței Emel Atici și a fiicei sale, în dezastrul provocat de cumplitele cutremure ce s-au produs la începutul săptămânii în Turcia, chiar în zona Adana, unde s-a filmat producția, între anii 2018-2022.

„Suntem profund întristați de pierderea lui Emel Atici, valoroasa actriță a serialului nostru și a fiicei sale Püryan Atici în dezastrul provocat de cutremurul din țara noastră

Ne exprimăm condoleanțele familiei Atici și familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în cutremur”, a transmis casa de producție a serialului.

laur