Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins la doar 42 de ani

Biserica Ortodoxa Romana este in doliu. Parintele Varlaam, staretul Manastirii Partos, a pierdut lupta cu noul coronavirus, la varsta de 42 de ani. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a manastirii, in noaptea de luni spre marti.

Parintele se afla internat in stare foarte grava la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes de mai multe zile, dupa ce s-a infectat cu COVID-10 in urma cu aproape trei saptamani.

„„S-a dus sa-L vada precum este…”

De astazi, inima iubitoare a parintelui staret Varlaam bate in vesnicie, langa inima Celui pe care l-a iubit din vesnicie si pentru vesnicie.

De astazi s-a intors Acasa, unde mereu a trait cu inima, desi s-a daruit in intregime oamenilor. Dupa 18 zile de lupta cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.

Chip al bunatatii infinite, al iubirii jertfelnice si al slujirii tuturor, Padre este de astazi rugator neobosit in ceruri si, asa cum mereu le-a promis ucenicilor sai, de astazi ii asteapta la poarta vesniciei. Omul-lumina, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viata isi linisteste acum

inima in iubirea Tatalui, iubire pe care fiecare om care l-a intalnit a putut sa o vada in ochii sai. Omul in ai carui ochi puteai sa vezi o adiere a vesniciei, omul a carui rugaciune te purta prin durerile vietii, omul al carui cuvant zidea inimi.

Viata sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii in ultimele saptamani si astazi a biruintei in vesnicie. In 14 ani de preotie si 12 ani de slujire ca staret a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumina in bezna lumii,

luminand prin fapta si cuvant, daruindu-se tuturor cu iubire si jertfelnicie. Existenta sa este privilegiul nostru! De astazi lumea il va cunoaste prin cuvantul sau daruit „cu timp si fara timp”, de astazi il vom privi tainic intr-o icoana a inimilor noastre.

Acasa pentru el a fost mereu Cerul si nelinistit a fost sufletul sau pana nu s-a intors la Domnul sau cel adorat. „Totul Lui si totul spre slava Lui”, asa a trait Padre fiecare zi de zidire a sufletelor, asa a readus la viata casa Sfantului Iosif, asteptandu-i mereu in prag pe cei flamanzi, pe cei bolnavi si suferinzi, pe cei pe care viata i-a incercat.

A umplut cu zambetul lui inimile si ne-a aratat tuturor ce frumos straluceste Chipul lui Dumnezeu in oamenii Sai alesi. A trait intr-o viata scurta cu toata intensitatea fiintei, a ars pentru oameni, pentru credinta, slujire si iubire. A trait neobosit intr-o continua alergare, cuvantul sau era

mangaiere, visele lui speranta pentru cei incercati. Padre este pentru toti cei din jurul sau omul care ne-a invatat iubirea – iubirea careia ii este de ajuns doar sa iubeasca, fara a astepta ceva in schimb, nejudecarea apropelui, omul care te primea cu un zambet cald, indiferent cine erai.

A slujit oamenii care, asa cum spunea mereu, „dau sens preotiei mele”, ca parinte duhovnicesc, pastor, prieten. Omul care traia in Cer, desi complet daruit slujirii semenilor sai, omul daruit rugaciunii si Liturghiei.

Nu a avut nimic al sau, bogatia lui erau oamenii… asa era Padre, al tuturor si numai al Cerului, omul pentru care viata de aici era drumul catre vesnicie, dar care a trait pentru a oferi viata cea adevarata sufletelor din jur, pentru a hrani zeci de copii, de batrani, pentru a educa, pentru a alina suferinta, pentru a zidi inimile in credinta si bucurie.

Mergi acum prin lumina… si te odihneste langa Domnul pe care atat de mult l-ai iubit, Padre drag. Sa-ti fie dragostea daruita lumii scara spre vesnicie. Acum te-ai nascut in Cer, acum e ziua mantuirii pentru tine, pana in clipa in care vom fi din nou Acasa, impreuna. Ai fost lumina din Lumina, viata din Viata si inima din inima Lui… privim in gol drumul plecarii tale, dar nu plangem ca unii care nu avem nadejde, stim ca tu mereu ti-ai dorit sa te intorci langa Mirele inimii tale. Deja ne doare dorul de tine, iarta-ne micimea, iarta-ne neputinta de a intelege taina inimii tale, gandul tau cu fiecare dintre noi, cu lumea intreaga. Te rugam sa nu ne lasi din inima si din veghea ta, de Acasa acum…

Vesnica sa-i fie pomenirea. , scrie in mesajul publicat pe pagina de Facebook a Manastirii Partos. scrie fabricatinromaia

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *