Doliu in lumea artistica din Romania. Petrica Mitu Stoian a decedat in aceasta seara

Doliu in lumea artistica din Romania. Indragitul artist de muzica populara Petrica Matu Stoian aflat in stare grava la sectia ATI de la spitalul din Resita, a decedat.

Petrica Matu Stoian a decedat pe sectia ATI din Resita.

Potrivit medicilor, cand a ajuns la spitalul din Resita, Petrica Matu Stoian se afla intr-un soc septic ceea ce inseamna ca organele ii erau foarte afectate si cedau rand pe rand. Artistul a fost intubat pentru ca nu a suportat masca de oxigen, iar in urma cu cateva minute a decedat pe sectia de ATI la Resita.

Petrica Matu Stoian a ajuns in stare grava la ATI Resita

Petrica Matu Stoian se afla in tratament post-Covid de cateva zile la o clinica privata din Caras-Severin. In acesta dimineata artistul a inceput sa se simta foarte rau. A fost preluat de o ambulanta si dus de urgenta la spitalul din Resita, acolo unde medicii au reusit sa il stabilizeze.

Starea de sanatate nu este foarte buna. S-a facut solicitare la ambulanta pentru tuse cu sange. Domnul are o fibrilatie axiala cronica cu un ritm rapid si este pe anticoagulant. Din nu stiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a facut cum trebuie si este supradozat.

Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID si cu stare septica. In momentul de fata este la ATI”, spunea Cosmin Librimir, director medical SJU Resita.

Constantin Enceanu, primele declaratii despre moartea lui Matu Stoian

Prietenul regretatului Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, este printre primii care a facut declaratii dupa aflarea tragicei vesti. Acesta este si cel mai bun prieten al regretatului artist. Constantin Enceanu a intervenit telefonic la Romania TV, unde a izbucnit in lacrimi:

Ce sa spun, sunt ravasit. Nu-mi vine sa cred ca am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, in jurul orei 20:30, ne intorceam de la Bucuresti, el era in Craiova si era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus ca pleaca, ca vrea sa se refaca 20 zile la o clinica, dar nu stiam la ce clinica. E unul dintre prietenii mei si a plecat atat de repede. Nu imi vine sa cred, ne sunam mereu, ne ceream parerea.

Nu se poate! A fost dur Dumnezeu in seara asta. Mi-a luat cel mai bun prieten, nu ma pot impaca cu ideea asta. E greu sa va povestesc. In cateva minute, toata prietenia noastra… In seara asta mi s-a intamplat un lucru ciudat. Dupa ce a intrat in stop cardio-respirator, am sunat un prieten sa il anunt. Chiar atunci am aflat ca a murit. Nu se poate!”, a declarat Constantin Enceanu la Romania TV.

laur