DOLIU ÎN LUMEA CINEMATOGRAFIEI!

Actorul Hugh Keays-Byrne s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Decesul celebrului personaj negativ din „Mad Max” a fost confirmat de regizorul britanic Brian Trenchard-Smith.
Hugh Keays-Byrne a decedat marți, la vârsta de 73 de ani. Actorul a devenit cunoscut publicului larg datorită personajul său negativ „Toecutter” din celebra ecranizare „Mad Max” a lui Mel Gibsos. În urma aflării tragicei vești, colegii de breaslă s-au arătat profund îndurerați și au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. (CITEȘTE ȘI:
„Este uimitor cum ai reușit să joci rolul unui lider demonic, când aveai, de fapt, un suflet atât de bun și frumos”, a scris Charlize Theron pe contul ei de Twiter.
„Hugh a fost un om minunat, i-a ajutat pe ceilalți și a oferit adăpost unui adolescent fără casă”, a scris și regizorul Trenchard-Smith pe rețelele sociale.
Hugh Keays-Byrne, carieră impresionantă
Hugh Keays-Byrne și-a făcut debutul în televiziune în anul 1967 la postul de televiziune britanic Boy Meets Girl. Primul său rol principal într-un filmul a fost în anul 1978 în producția Death Train, iar mai apoi a fost distribuit în rolul de lider violent al bandei Toecutter în Mad Max, în anul 1979. (VEZI ȘI:
Keays-Byrne a continuat apoi să joace în filme post-apocaliptice și de SF precum The Chain Reaction (1980), Strikebound (1984), Starship (1985) și The Blood of Heroes (1989). În 1992, a debutat în regie și a jucat în filmul Rezistență. De asemenea, a apărut în adaptările miniseriei TV ale lui Moby Dick (1998) și Călătorie către centrul pământului (1999).
Keays-Byrne s-a întors la franciza Mad Max în filmul din 2015 Mad Max: Fury Road, în rolul personajului negativ Immortan Joe. Filmul a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv cea mai bună imagine, câștigând 6 premii, iar Keays-Byrne a fost nominalizată la premiul MTV Movie pentru cel mai bun personaj negativ.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *