Doliu în lumea muzicii populare! Un mare artist ne-a părăsit mult prea devreme

Am primit în ultima vreme tot mai multe vești rele. O mulțime de artiști și persoane cunoscute au plecat din această lume mult prea devreme, fie din cauza unor accidente grave, fie uciși de boli nemiloase. Aflăm acum că un alt interpret de muzică populară a decedat din cauza afecțiunii momentului.

A murit Petrică Moise

Am primit acum vestea că marele interpret bănățean a plecat din această lume sâmbătă, la 74 de ani. Artistul se lupta de ceva timp cu nemiloasa boală a momentului și se afla internat la un spital din Timișoara, pentru că starea lui de sănătate era din ce în ce mai gravă.

Medicii au fost sceptici încă de la început în ceea ce privește starea lui, dar familia credea că lucrurile se vor îmbunătăți și va fi mai bine pentru marele artist. Din păcate, organismul lui a cedat sâmbătă. Medicii au făcut tot ce s-a putut pentru el, dar se pare că nu a mai rezistat.

Petrică Moise, unul dintre cei mai iubiți artiști

Petrică Moise a fost unul dintre cei mai apreciați artiști. Interpretul de muzică bănățeană participa la cele mai mari evenimente din țară și făcea spectacol ori de câte ori avea ocazia.

Îndrăgitul Petrică Moise s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Aceștia l-au susținut mereu și își doreau să îl vadă realizat, așa cum zicea artistul.

Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara de muzică Gertruda Catona. A cântat peste 50 de ani și a reușit să se facă foarte cunoscut. Iorgovan frumoasă floare” este cântecul care i-a adus faima, devenind un imn al bănăţenilor, ce răsună la fiecare petrecere din zonă. A fost un artist iubit, pe care toți cei care l-au cunoscut îl vor conduce pe ultimul drum.

laur