Doliu în lumea teatrului. A murit la doar 42 de ani

Este doliu în lumea filmelor. Nosz Botond, maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti a decedat în urma unui infarct. Bărbatul avea 42 de ani.

A murit Nosz Botond. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, era maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti. El a pierit, luni, subit în urma unui infarct. Nosz a fost membru în echipa Szigligeti încă din 1996 şi a colaborat cu mai multe teatre din ţară.

Anunțul decesului a fost făcut de către reprezentanții instituției culturale, printr-un comunicat de presă. „Nosz Botond a fost membru în echipa Trupei Szigligeti încă din anul 1996. Colegii şi artiştii invitaţi cu care colabora îl cunoşteau ca pe un coleg conştiincios, punctual şi mereu la datorie”, au scris aceştia.

De ce a murit Nosz Botond?
Oamenii îl considerau o persoană foarte sănătoasă pe Nosz, așa că decesul lui a fost unul șocant. Tehnicianul a murit, în urma unui infarct, iar colegii au declarat că nu suferea de nicio boală.

Reprezentanţii Szigligeti subliniază că de-a lungul timpului acesta a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară, între care Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara şi Teatrul German de Stat Timişoara, dar şi cu regizori renumiţi, precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky.

Nosz Botond a fost membru în Asociaţia Teatrelor Maghiare din Transilvania, așa că a fost unul dintre iniţiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România şi a colaborat, în calitate de expert, în cele mai mari proiecte de investiţii în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea şi din regiune.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *