Doliu in Romania. S-a stins din viata un mare jurnalist. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Doliu in Romania. Jurnalistul si caricaturistul Octavian Andronic (Ando) a decedat. Anuntul a fost facut chiar de familia sa, intr-o postare pe Facebook.

„Cu deosebita durere in suflet anuntam trecerea in nefiinta a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist si caricaturist de o inegalabila valoare. Draga ANDO, sotia Mariana, fiica Ana, cei apropiati si toti colaboratorii ce au avut onoarea sa lucreze alaturi de tine de-a lungul deceniilor iti vor simti de-acum inainte lipsa! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”, scrie in mesajul postat pe reteaua de socializare.

Octavian Andronic s-a nascut pe data de 2 mai 1946, la Sannicolau-Mare, judetul Timis.

In anul 1969 a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti si a debutat in presa, lucrand timp de douazeci de ani la ziarul „Informatia Bucurestiului”[3].

In 22 decembrie 1989 a fondat ziarul Libertatea, al carui redactor-sef si director a fost pana in 1998.

De asemenea, Octavian Andronic a condus proiectul ziarului „Informatia de pranz” la grupul MediaPro si a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001). Din anul 2002 conduce Agentia de presa Amos News, pe care a infiintat-o. Era casatorit cu Mariana Andronic, redactor-sef al Universul Padurii.

In aprilie 2006, a vandut Amos News catre trustul de presa Intact.

In martie 2006, a fost numit in functia de director executiv al ziarului Cronica Romana[5], dar a fost destituit in septembrie 2006, fiind acuzat de lipsa de echidistanta manifestata in articolul intitulat „Trufasa citadela”, avandu-l ca subiect pe Dan Voiculescu. Ulterior a castigat un proces in justitie cu aceasta publicatie.

In 2005-2006, pentru timp de 6 luni, a sustinut, la canalul SENSO TV, un talk-show, intitulat Sensurile actualitatii.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.