Doliu uriaș! Gigi Becali, sfâșiat de durere la mormântul părintelui Iulian de la Sfântul Munte

Vestea momentului despre Gigi Becali! Omul de afaceri a fost la înmormântarea părintelui Iulian Prodromitul, unul dintre cei mai mari duhovnici români de la Sfântul Munte Athos.

Gigi Becali a fost prezent la înmormântarea părintelui Iulian Prodromitul, unul dintre cei mai mari duhovnici de la Sfântul Munte Athos.

Omul de afaceri a avut o relație specială cu duhovnicul care s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani, motiv pentru care a primit momentul înmormântării sale cu lacrimi în ochi.

La ceremonia de înmormântare, Gigi Becali a ținut giulgiul în care era înfășurat părintele. Latifundiarul din Pipera a fost și unul dintre cei care au aruncat pământ în mormânt, înainte ca acesta să fie închis.

Vineri, 10 martie, Schitul Românesc Prodromu de la Muntele Athos a postat pe rețelele de socializare un mesaj trist – era anunțată trecerea în neființă a Părintelui Iulian Prodromitul.

„Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine după Sfânta Liturghie“, arăta Schitul Românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Regretatul părinte s-a născut la data de 8 ianuarie 1926, in localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi au fost oameni credincioși, care nu l-au împiedicat pe acesta să ia calea monahală.
La 20 de ani, în anul 1946, acesta a fost închinoviat la Mânăstirea Sihăstria, județul Neamț. Patru ani mai târziu el a terminat armata. În 1956, acesta a devenit diacon, apoi preot.

În anul 1977, împlinind vârsta de 50 de ani, părintele Iulian de la Sihăstria vine in Sfântul Munte Athos, loc unde va și rămâne, până la moartea sa din 10 martie 2023, la vârsta de 97 de ani.

A fost unul dintre cei mai mari duhovnici români contemporani și perla Schitului Prodromu din Sfântul Munte Athos, scrie chilieathonita.ro.

Părintele a fost înmormântat sâmbătă, 11 martie

Părintele Vasile Ioana este unul dintre cei care au transmis un mesaj după vestea cea tristă.

„Avva Iulian a trecut la Domnul! Dragi frați, avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu pentru poporul nostru român evlavios!“, a scris preotul din București.

Sute de preoți l-au condus pe acesta pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc la data de 11 martie, la ora 14:30.

laur