E bomba serii. Ciucă se retrage înainte de vot susțin surse. Motivul Ce se va întâmpla acum?

Nicolae Ciucă ales de președintele Klaus Iohannis pentu nominalizarea de viitor prim-ministru își va depune mandatul, susțin pentru B365.ro, în exclusivitate, surse politice din interiorul PNL. România din nou fară premier?

Nicoale Ciucă ar putea să își depună mandatul. O şedinţă de urgenţă are loc luni seara la sediul PNL. În cardul şedinţei se discută viitorul guvernului Ciucă. Surse susțin că premierul desemnat ar urma să anunţe că îşi depune mandatul la finalul şedinţei.

Conducerea executivă a PNL se întâlneşte la acestă oră în sedinţă de urgenţă, au declarat mai multe surse pentru Digi24. PNL caută soluţii pentru a evita picarea guvernului Ciucă la votul în Parlament.

Există două scenarii majore ce vor fi luate în calcul:flexibilizarea mandatului de negociere pentru a forma o majoritate cu USR sau PSDretragerea lui Nicolae Ciucă/ depunerea mandatului.

Şedinţa conducerii PNL vine în aceaşi zi în care într-o rezoluţie filiala PNL Satu Mare i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul, dar și în ziua în careu n lider important PNL, Ludovic Orban spune că ar susține în parlament demiterea președintelui și chemarea românilor la referendum.

Nicoale Ciucă e cu mandatul pe masă

Biroul Permanent Județean al PNL Satu Mare a decis susținerea continuării discuțiilor și negocierilor politice pentru realizarea unei majorități în Parlament și formarea unui nou Guvern. Filiala din Satu Mare susține ca primă variantă un guvern cu USR și UDMR iar o altă opțiune este un cabinet cu PSD, a declarat în exclusivitate pentru B365.ro, Albu Adrian.

Situația complicată în care se află țara reclamă înțelepciune și rațiune. Nici alegerile anticipate, nici suspendarea președintelui și nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluțiile pe termen lung pentru țară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei și a prețurilor la materialele de construcții sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgență.

Reprezentații PNL mai susțin că formarea unui nou guvern ar putea fi posibilă și cu USR

PNL are datoria de a iniția noi discuții cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opțiune rămâne USR. Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024. De asemenea o altă opțiune este un guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin.

Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetățenii României.

Ținând cont că din deciziile luate oficial de PSD și USR reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susținere politică și nu va trece de votul Parlamentului, propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu altul, susținut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiției să fie din partea Partidului Național Liberal.

laur