Elena Udrea, prima permisie din închisoare. Replica FSANP:

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, care se află în prezent privată de libertate în penitenciarul de femei Târgșoru, cere pentru prima dată permisie pentru a participa la ziua de naștere a fetiței ei.

Solicitarea condamnatei Elena Udrea vine în pline controverse iscate de un comunicat al Federației

Naționale a Sindicatelor din Penitenciare, care o au în prim plan chiar pe fostul ministru a turismului.

Avocata fostei blonde de la Cotroceni le cere celor din Ministerului Justiției să efectueze imediat verificări, după ce în acest comunicat i se transmite condamnatei Elenei Udrea că nu ar fi trebuit să devină mamă dacă știa că există riscul să ajungă în spatele gratiilor.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că statutul de persoană privată de libertate, i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil.
În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia?

Statul român sau propriile decizii?”, se precizează în comunicatul transmis de FSANP.

Elena Udrea, un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce spune fostul ministru despre deținuții din România

Elena Udrea, care se află în aceste momente în spatele gratiilor de la penitenciarul Târgșor, unde va petrece următorii șase ani, în dosarul gala Bute, a transmis un mesaj pe Facebook în care militează pentru dreptul deținuților de a munci.

„România este a patra țară cu cel mai mic şomaj din Europa, cu o rată de 5% în scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă!

Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit să găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, şi fac mari eforturi în continuare pentru a aduce angajatori.

Interesul este al tuturor: condamnații câștigă zile, care se scad din pedeapsă, şi chiar şi bani, iar penitenciarul primeşte o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților şi al propriilor angajați.

Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică.

Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc această posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm că este nejustificat.

Deținuții sunt mai disciplinați şi mai motivați să muncească.

În plus, s-a constatat că recidiva este mult mai mică în rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arată că reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, în camere insalubre ani de zile!”, este mesajul transmis de Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook, din spatele gratiilor.

laur