Elev de clasa a VII-a, sinucidere șocantă

Sinuciderea unui copil de numai 13 ani – elev al unei școli din Timișoara, șochează întreaga țară. Băiatul de clasa a 7-a, fiul unui polițist local, a fost găsit fără suflare în camera sa, chiar după primele două ore de școală, la care participase online.

Moartea băiatului de clasa a 7-a este, momentan, o tragedie scufundată în mister. Gândul fulgerător de a-și lua viața i-a venit în timpul orelor online de la școală. Luase nota 10 la informatică, iar după ce cursul s-a terminat, adolescentul s-a sinucis, fara sa lase vreun bilet de adio:

”A fost prezent la primele două ore, probabil că înainte să se întâmple tragiul eveniment. Chiar doamna profesoară de informatică își amintea că a răspuns și a primit și o notă de zece. Era un elev bun, a dat dovadă – din spusele colegilor – de gândire matură, de cultură generală, un elev cu bun simț deosebit”, spune Loredana Palfavi, director adjunct al scolii.

Sinucidere tulburătoare la Timișoara
Așadar, adolescentul era un elev deștept, perspicace, cu rezultate bune la învățătură și care nu părea să sufere de vreo depresie – spun apropiații. Și totuși, ceva îl apăsa. Locuia cu tatăl natural și cu mama vitregă – ambii, polițiști locali. Bărbatul a fost cel care și-a descoperit fiul fără suflare, în camera lui.

Cei care cunosc familia greu încercată spun că tatăl era divorțat de mama copilului de mai mulți ani, și că elevul se înțelegea bine cu ambii părinți.

O explicație pentru sinuciderea elevului ar fi singurătatea și restricțiile din pandemie. Lipsa de interacțiune cu colegii și prietenii, călătoriile anulate și timpul petrecut în casă sunt motivele tot mai dese care provoacă depresii minorilor, în această perioadă – avertizează psihologii.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și încearcă să afle acum care este motivul pentru care adolescentul și-a pus capăt zilelor.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *