Elevii se pregătesc de vacanța de iarnă! Când se va încheia primul semestru de școală!

Au mai rămas doar câteva zile din acest an și tot câteva până când elevii se pregătesc de vacanța de iarnă! Când e ultima zi de școală din acest an calendaristic și când urmează se se încheie primul semetru de școală!

Elevii se pregătesc de vacanța de iarnă!
Când vor reveni din nou la cursuri!
În aceste momente școala se desfășoară online!
Anul acesta școlar a început din nou cu stângul pentru mulți dintre elevii, asta pentru că pandemia de coronavirus nu le-a permis multora să meargă doar câteva zile la școală în mod fizic, iar alții nu au mai simțit cum e să stea în banca din clasă încă din luna martie a acestui an, atunci când a fost declarată stare de urgență.

După ce în toamnă aproape toate școlile din România au încercat să-și desfășoare cursurile în sistem hibrid, iată că după doar câteva săptămâni toții elevii și profesorii au fost trimiși acasă să studieze din fața calculatoarelor, telefonelor sau tabletelor, așa cum au și făcut-o spre finalul anului școlar precedent.

La fel ca și la școala fizică, elevii au un program foarte bine stabilit și trebuie să fie prezenți la ore în mediul online, însă iată că acum vor avea în curând parte și de vacanța de iarnă, așa cum este și normal.

Aceasta urmează să înceapă miercuri, 23 noiembrie, iar ultima zi de vacanță va fi duminică, 10 ianuarie, urmând ca de luni să fie din nou prezenți la cursuri, tot de acasă și tot din fața aparatelor digitale!

Când se va încheia primul semestru de școală!

Primul semestru nu se va termina acum la final de an calendaristic, ci abia pe 29 ianuarie, potrivit structurii noului an școlar!

În perioada sezonului rece, elevii mai au o vacanţă intersemestrială, de o săptămână, din 30 ianuarie până pe 7 februarie 2021, apoi urmează semestrul al doilea până pe 18 iunie!

Vacanţa de Paşte va fi diferită și va fi acordată astfel: între 2 şi 11 aprilie, pentru catolici şi între 30 aprilie şi 9 mai, pentru ortodocşi. Vacanța de vară începe după data de 18 iunie!

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *