Este VESTEA TRISTĂ a serii A plecat dintre noi încă un român de mare valoare

Astăzi, 10 octombrie 2021, s-a stins din viață unul dintre cei mai mari antrenori români: Cornel Drăgușin. Acesta avea 95 de ani.

Anunțul a fost făcut de Liga Profesionistă de fotbal pe site-ul oficial

“Unul dintre marii antrenori şi profesori din fotbalul românesc, Cornel Drăguşin, a încetat din viaţă duminică 10 octombrie 2021, la vârsta de 95 de ani.

Fost selecţioner al echipei noastre naţionale, în anii 1975 şi 1976, dar si director al Şcolii de antrenori din cadrul FRF, între anii 1990 şi 2002, Cornel Draguşin a fost şi un bun fotbalist, activând şi la CCA Bucureşti”, se arată pe site-ul LPF.

Cornel Drăgușin a fost unul dintre cei mai mari mentori din fotbalul românesc, fiind selecționer al primei reprezentative între 1975 și 1976, apoi a fost director al Școlii de antrenori din cadrul FRF, timp de 12 ani, între 1990 și 2002.

De asemenea, Cornel Drăgușin a fost secundul lui Emerich Jenei la Campionatul Mondial din 1990.

Drăgușin a preferat să fie o prezență discretă , fiind chiar numit de către „UEFA Magazine”, într-un material special, „Cornel Drăgușin, eroul tăcut”.

Toți cei care l-au iubit au fost marcați de trecerea în neființă a lui Cornel Drăgușin. Cu toate că vârsta înaintată prevestea asta, moartea sa a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut bine.

„A încetat din viață unui dintre cei mai mari oameni de fotbal, Cornel Drăgușin. Acest om a călăuzit pașii mai multor jucători și antrenori. A fost omul care a iubit fotbaliștii adevărați! Dumnezeu să te odihnească, nea Cornele. Îți mulțumesc pentru sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Nu te voi uita niciodată”, a scris Marin „Magiun” Barbu pe facebook.

laur