Europa este continentul cel mai afectat de pandemia COVID-19. La nivel mondial s-a atins numărul de 50 de milioane de cazuri

Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la nivel mondial a depăşit duminică 50 de milioane de cazuri, iar cel de-al doilea val al pandemiei produs în ultimele 30 de zile reprezintă un sfert din acest total.

In articol:


Luna octombrie a fost cea mai grea lună a pandemiei de COVID-19 de până acum pentru întreaga lume. Statele Unite au fost primele care au raportat peste 100.000 de cazuri zilnice, însă Europa a fost cea care a contribuit la totalul mondial de cazuri prin creșterea puternică a numărului de cazuri de coronavirus.

24% din decesele provocate de coronavirus în toată lumea, au avut loc în Europa

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. Tot aici au avut loc 24% dintre decesele provocate de Covid-19. Astfel, continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, potrivit unei analize a Reuters, respectiv 51% din total.

1,25 de milioane de oameni au murit în urma infectării cu COVID-19

Media ultimelor şapte zile arată că numărul infecţiilor zilnice cu coronavirus creşte cu peste 540.000. Așadar, mai mult de 1,25 de milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul anului trecut.

În cazul Franței, potrivit mediei ultimelor şapte zile, țara înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *