Eveniment dezastruos! 10 oameni au murit, alţi 21 sunt dispărut

O alunecare de tern masivă a produs pagube considerabile în Norvegia. În urma incidentului zece persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi 21 sunt date dispărute. Aproximativ 700 de oameni au fost evacuați, iar autoritățile continuă căutările.
Sute de persoane au fost evacuate în urma alunecării de teren care s-a produs în primele ore ale dimineții de miercuri în localitatea norvegiană Gjerdrum. Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo.

În urma evenimentului, multe case au fost distruse, iar accesul în zona afectată a fost interzis. Alunecarea de teren a produs un crater de dimensiuni mari, unele clădiri au fost distruse la bază şi altele au rămase atârnând pe marginile sale.
21 de persoane dispărute
În urma incidentului mai multe persoane au fost date dispărute, iar alte zece au fost rănite. Peste 700 de persoane au fost evacuate.

Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg reporterilor de la locul tragediei.
Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat radiodifuzorul NRK.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *