Facebook modifică design-ul paginilor. Dispare butonul de “Like”

Odată cu noua interfață, Facebook modifică și design-ul paginilor. Schimbările includ un nou look, o navigare îmbunătățită, un News Feed dedicat și alte unelte pe care le pot folosi adminstratorii paginilor, scrie Tech Crunch.
Însă cea mai importantă schimbare o reprezintă eliminarea butonului de “Like” în cadrul paginilor, pentru a da o mai mare importanță “urmăritorilor” – un factor mai relevant pentru a măsura la câte persoane poate ajunge o postare.
Facebook a explicat că numărul de urmăritori al paginii va fi factor cel mai important pentru măsurareea popularității unei pagini în rândul utilizatorilor, deoarece este indică numărul de persoane care încă primesc actualizări de pe pagină.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece numărul like-urilor nu arată adevărata popularitate a unei pagini. Mulți utilizatori care apreciază o pagină, dau apoi unfollow ca să nu le mai apară postările în feed.

Practic, la fiecare pagină, butonul de “Like” va fi înlocuit de butonul “Follow”.
O altă schimbare importantă este introducerea unui News Feed dedicat paginilor. Asta înseamnă că administratorii paginilor vor putea interacționa cu diverse postări și vor putea posta comentarii folosind contul paginii. De asemenea, o pagină de Facebook va putea urmări alte pagini și va putea intra în diverse grupuri.
De asemenea, Facebook introduce formatul Q&A, inspirat de Instagram, prin intermediul căruia urmăritorii pot pune întrebări, iar administratorii paginilor pot răspunde. Această funcție ar putea fi utilă în special business-urilor, care vor să răspundă la întrebările utilizatorilor într-un mod mai creativ.
Facebook a început să testeze noul layout încă din vară, pe paginile unor persoane cunoscute și pe pagini de business în limba engleză.
Miercuri, Facebook a anunțat că modificările vor fi aplicate treptat pe toate paginile în următoarele luni.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *