Fenomen straniu. Oile s-au învârtit în cerc timp de 12 zile

Un fenomen inexplicabil a avut loc la o fermă din China. Specialiștii nu au explicații pentru ce s-a întâmplat, însă amatorii de teorii conspiraționiste cred că acest comportament bizar al animalelor prevestește evenimente nefasteZeci de oi s-au plimbat în cerc timp de 12 zile la rând în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei, informează New York Post.

Comportamentul bizar, surprins pe camerele de supraveghere, arată turma uriașă care face un marș continuu în sensul acelor de ceasornic, într-un cerc aproape perfect.

Incidentul neobișnuit a avut loc la o fermă și nu în toate țarcurile existente, ci doar în țarcul cu numărul 13. 

Oile au început marșul non-stop în 4 noiembrie

Videoclipul cu scenele ciudate a fost postat miercuri pe Twitter de publicația chineză de stat People’s Daily, care a raportat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister.

Oile s-au pus în mișcare din 4 noiembrie și nu s-au oprit până miercuri, 16 noiembrie. Nu este clar dacă animalele au luat pauze pentru a de hrăni sau adăpa.

Dintre sutele de oi din fermă, doar un singur țarc (cel cu numărul 13) s-a comportat în acest fel. Oamenii au comentat pe rețelele sociale, spunând că numărul 13 vestește ceva înfricoșător!

Care este explicația cea mai plauzibilă

Scenariul cel mai plauzibil este acela conform căruia comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză- cunoscută și sub denumirea de „boala circulară”.

„Inițial, animalele afectate sunt anorectice, deprimate și dezorientate. Ele se pot îndreptat spre colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti spre partea afectată a creierului”, conform manualului Merck.

laur