Fetiţa salvată de sub dărâmături, la 3 zile după cutremurul din Turcia, a rămas fără mamă. Erdogan i-a transmis condoleanţe tatălui

Fetiţa de trei ani din Turcia, găsită sub dărâmături în urma cutremurului din Izmir, a reuşit să supravieţuiască în mod miraculos. Salvatorii au descoperit-o după 91 de ore şi au dus-o imediat la spital.

Din nefericire, fetiţa a rămas fără mamă. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a sunat pe tatăl micuţei pentru a-i transmite condoleanţe.

Liderul Turciei a mărturisit că a plâns atunci când a văzut imaginile cu copila scoasă în viaţă de sub dărâmături. “Pur și simplu nu am putut să mă abțin”.

Domnul nostru să aibă milă de cei care au murit și să ne vindece răniții. Vom fi alături de voi cu tot sprijinul nostru. Nu vă vom abandona. Nu vă faceți griji”, a transmis liderul turc.

Ayda se recuperează acum la spital după experienţa terifiantă. Potrivit tatălui său, micuţa nu a aflat încă faptul că mama ei nu mai e printre noi. Ea şi-a pierdut viaţa în urma seismului, fiind una dintre cele peste 100 de victime.

Conform presei din Turcia, după ce a fost recuperată de echipa de căutare, fetița a spus că îi este foame și că ar vrea chiftele de susan și o porție de ayran, un iaurt turcesc.

Reacţii după supravieţuirea miraculoasă a copilei

“Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani”, a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Micuţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli.

Preşedintele Recep Erdogan a spus că: “Mulțumesc lui Allah care ne-a dat noi speranțe cu ochii tăi zâmbitori, după 91 de ore”.

Guvernatorul Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o pe copilă drept Ayla Gezgin. “Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură”, a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei. “Ea ne-a spus: ‘Sunt Ayla, sunt bine”, a povestit el.

Cum s-a întâmplat totul

Ayla a fost găsită de pompierul Muammer Celick, care a văzut-o zăcând nemişcată şi acoperită de praf şi i-a cerut colegului său un sac de corp.

Chiar în timp ce pompierul îi ştergea faţa, copila a deschis ochii şi l-a apucat de degetul mare.

“Atunci am văzut un miracol”, a povestit Celik, din echipa de căutare şi salvare a pompierilor din Istanbul.

Cutremurul din Marea Egee a făcut RAVAGII în Turcia şi Grecia. Peste 100 de oameni au murit

Bilanţ înfiorător în urma cutremurului din Marea Egee care s-a resimţit vineri în Turcia şi Grecia. 115 persoane au murit din cauza seismului, au anunţat miercuri autorităţile însărcinate cu gestionarea dezastrelor. Între timp, continuă eforturile de căutare şi salvare a unor eventualilor supravieţuitori în două clădiri din oraşul Izmir din vestul Turciei. scrie romaniatv.net

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *