Florin Cîțu a făcut anunțul îngrijorător Românii trebuie să știe

Fostul premier al României a făcut declarații pe un subiect fierbinte și totodată sensibil în această perioadă. Florin Cîțu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la inflație și a solicitat lămuriri de la Ministerul Finanțelor: ce împrumuturi face statul și care este direcția în care merge țara noastră.

Florin Cîțu îngrijorat de majorarea dobânzilor

Liderul Partidului Social Democrat a declarat că așteaptă soluții din partea Ministerului Finanțelor în contextul în care inflația a crescut destul de mult și orice rată a inflației peste ce spune Banca Națională a României este mare. Florin Cîțu vrea să știe în ce direcție se îndreaptă țara și ce se va întâmpla cu dobânzile.

El a precizat că nu este cazul să ceară soluții, ci este de bun simț, în condițiile în care inflația crește, ca Ministerul Finanțelor să prezinte planul, direcția în care ne îndreptăm. Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul premier, economist de profesie, a întrebat retoric dacă majorarea dobânzilor la care se împrumută statul înseamnă pierderea încrederii în stat că îşi va putea plăti datoriile pe viitor sau este o înţelegere între reprezentanţi ai statului şi bănci

La începutul lunii ianuarie 2022, Banca Națională a României a anunțat că dobânda cheie a fost majorată de la 1,75% la 2 % pe an și că principalul motiv al majorării este creșterea inflației.

De asemenea, BNR a anunțat că, probabil, în următoarele luni, rata anuală a inflației va crește gradual, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, și va depăși astfel valorile evidenţiate pe acest orizont de timp de prognoza pe termen mediu din luna noiembrie 2021

laur